Stjärnmålvakten gav sig på Sedin

1 av 7
HOCKEY

Henrik Sedin körde på LA Kings-målvakten Jonathan Quick och i storbråket som följde tvingades den 34-årige svensken ta emot slag från Kings-målvakten.

Det var nära att Vancouvers målvakt Eddie Läck kom till undsättning för sin landsman.

– Jag hade haft ett övertag i räckvidd, men jag tror att han (Quick) är lite ondare än jag, säger Läck med ett leende enligt Vancouver Sun.

Händelsen inträffade i slutet av den andra perioden.

Los Angeles Kings-målvakten Jonathan Quick valde att blockera pucken när Vancouvers Henrik Sedin sträckte sig efter den. Sedan åkte den svenske 34-åringen på hemmalagets burväktare.

Quick blev förbannad och började slå på Sedin. Flera spelare var inblandade i situationen och Sedin var den som låg underst, men bara i några sekunder. Sedan hade domarna löst situationen.

Läck begav sig till mittcirkeln

Samtidigt som de bråkade på den sidan av isen begav sig Vancouvers Eddie Läck till mittcirkeln. Quick hade ögonkontakt med den svenske målvakten, men det blev aldrig något bråk mellan dem. Daniel Sedin var även han framme och snackade med Quick.

Läck, som blev utbytt i senaste 6–2-förlusten mot Columbus, hade glömt det nederlaget och gjorde en finfin insats i matchen som Canucks till slut vann med 4-1 efter bland annat ett mål i öppen kasse från Daniel Sedin.

– Det kändes som jag gjorde en urusel match förra gången, så jag ville bara studsa tillbaka och få en bra seger, säger Läck.

ARTIKELN HANDLAR OM