Näslunds nummer kan pensioneras

HOCKEY

Så kan Vancouver hedra
sin bäste poängplockare

Foto: AP

Han lämnade Canucks med fyra mäktiga poängrekord.

Nu kan klubben tacka Markus Näslund genom att aldrig låta någon spela med nummer 19 igen.

– Det vore en stor ära, säger han till The Province.

I tolv säsonger spelade han i Vancouver, sju av dem var han lagkapten. Med 756 poäng är Markus Näslund bäst i Canucks genom tiderna. Lägg därtill att han har mål-, assist- och poängrekord för en vänsterforward på en säsong och du anar svenskens storhet.

Ett par månader efter pensioneringen kan belöningen komma – i form av en annan pensionering.

”Mycket smickrande”

Enligt kanadensiska The Province kan tröja nummer 19 nu förbjudas att bäras av någon spelare i klubben.

– Det är mycket smickrande. Fråga vilken idrottare som helst, att få ditt nummer pensionerat är en av de mest smickrande sakerna som kan hända, säger Näslund till tidningen och tillägger att han inte ångrar sitt beslut att sluta.

– Jag kände bara att det var dags. Jag kunde inte nå upp till min kapacitet och mina förväntningar på mig själv. Det var det största skälet. Det är frustrerande att inte kunna prestera på den nivån du vill, så jag pensionerar mig hellre ett år tidigt än ett år för sent.

Kan bli scout

Näslund är nu hemma i Örnsköldsvik och grubblar över framtiden. Han har fått erbjudanden om att jobba för Canucks som scout, men vet än så länge inte om han ska tacka ja.

– En del saker har presenterats för mig, både inom och utanför hockeyn, men jag vill ha lite ledigt och fundera på vad jag ska göra först. Jag vill inte kasta mig in i första bästa sak.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL