Huselius tillbaka

avTomas Ros

”Vi kan gå hela vägen”

Foto: Foto: AP
Efter att ha diskuterat med familjen bestämde sig Kristian Huselius i går för att tacka ja till spel i VM.

BERN. NHL-spelaren Kristian Huselius, 30, ansluter i morgon till ishockey-VM.

Det blir hans första landskamp sedan 2005 och första VM sedan 2002.

– Vi har ett bra lag och har chans att gå hela vägen,säger Kristian Huselius till Sportbladet.

Efter att ha tackat nej två år i rad till förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson bestämde sig Kristian Huselius sent i går kväll för att tacka ja till VM.

Han pratade med familjen och förbundskapten Gustafsson och var lite osäker ett tag. Men efter nio i går kväll sade han ja till VM.

Vilade sista matcherna

Det är första gången sedan Sweden Hockey Games 2005 som Huselius är med i Tre Kronor.

– Ska bli jättekul att vara med igen. Jag är spelsugen och har mer att ge den här säsongen, säger Huselius.

Han vilade i de sista matcherna i NHL:s grundserie på grund av en hjärnskakning. Sedan blev det respass, 0–4 i slutspelet mot Detroit. Kanske var det just det att säsongen fick ett sådant abrupt och snabbt slut som gjorde att Huselius nu tackar ja till VM.

”En världsartist”

– Vi är glada att Kristian kommer. Han är en skicklig spelare och i hans bästa stunder är han en världsartist, säger Mats Näslund, team leader för Tre Kronor.

Näslund jämför Huselius med Linus Omark och är glad att Tre Kronor nu har två udda och annorlunda spelare i laget sm kan göra det oväntade och publikfriande på isen.

– Det är en fördel när vi möter tufft motstånd, säger Näslund.

Ansluter i morgon

Troligtvis ansluter Huselius i morgon till VM-truppen.

– Ja, ska försöka komma så snabbt som möjligt. Håller på att titta på flyg och sånt nu. Vill komma så snabbt som möjligt till Bern och bli en del av laget, säger Huselius.

Huselius blev avstängd från Tre Kronor efter skandalen under Sweden Hockey Games 2005. Den avstängningen förintade Huselius dröm att få spela OS 2006. Nu ser han VM 2009 som en möjlighet att få komma med i OS-laget 2010.

Huselius forwardskollega i Columbus, Fredrik Modin, har tackat nej till VM. Columbus-backen Christian Bäckman har inte blivit tillfrågad.