SHL Svenska hockeyligan

Timrå får vänta på slutspelsplatsen

HOCKEY

TIMRÅ. Frölunda spräckte Timrås fina hemmasvit – efter nio matcher utan förlust fick Timrå bita i det sura äpplet sedan Frölunda vunnit matchen med 3–2.

En förlust som innebär att Timrå än en gång missade möjligheten att säkra en slutspelsplats.

– Vi kände oss kanske lite som världsmästare efter 8–0 mot Skellefteå i torsdags och det var många som räknade oss som klara för slutspelet, men så är inte alls fallet, varnade Timrå-tränaren Challe Berglund.

Timrå hade första chansen att säkra en plats i slutspelet i lördags – men det blev ingen seger utan bara 2–2 borta mot Södertälje.

Andra chansen gick också upp i rök när Frölunda lade beslag på alla tre poängen i Eon arena och såg till att Timrå åkte på den första hemmaförlusten sedan den 13 december.

– Nu har vi två chanser kvar – Brynäs borta på torsdag och Luleå hemma i sista matchen på lördag. Inga lätta matcher precis, konstaterade Challe Berglund.

Tredje raka segern

Att Frölunda skulle sälja sig dyrt i Timrå var ingen överraskning. Göteborgarna har repat sig efter 8–0-förlusten i Karlstad och tog nu lagets tredje raka seger.

– Jag är jättenöjd med att ta tre poäng i Timrå, det är en av de svåraste bortamatcherna i serien, konstaterade Frölundatränaren Ulf Dahlén.

Frölunda inledde imponerande starkt. Med ett resolut försvarsspel tog Frölundaspelarna helt udden av Timrås offensiva framstötar.

Frölunda visade också klass i konsten att snabbt vända spelet.

Först 1–0 sedan Karl Fabricius skrinnat fram på högerkanten och slog ett perfekt pass till Joakim Andersson som distinkt satte upp pucken i nät bakom Timrå-målvakten Johan Backlund.

2–0 var nära nog en kopia på det första målet – men den här gången svarade John Pohl för framspelningen till målskytten Riku Hahl (som spelade i Timrå förra säsongen).

– Vi spelade riktigt bra i de två första perioderna. Men det som känns extra skönt är att hela laget krigade starkt när det drog ihop sig i tredje perioden, sade Ulf Dahlén.

”Honken” svår att överlista

Timrå hade väldigt svårt att komma till avslut på grund av Frölundas starka försvarsspel. Inte blev det lättare när även Frölundamålvakten Johan Holmqvist hade en riktigt bra dag.

Timrå vaknade till liv när det var mindre än tio minuter kvar av matchen. Väckarklockan heter Mikko Lehtonen – Timråbacken som har förmågan att pricka in viktiga mål i power-play.

Efter Lehtonens 1–3-fullträff 11.41 in på tredje perioden fick Timrå fart på skridskorna och när Fredrik Hynning reducerade till 2–3 fanns en poäng inom räckhåll. Men de förhoppningarna satte Johan Holmqvist stopp för.

Ove Byström/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan