Nya uppgifter om Karlssons framtid

”Fritt fram att förhandla”

avAndreas Käck

HOCKEY

Mer och mer talar för att Erik Karlsson lämnar Ottawa.

Enligt Larry Brooks har Senators gett stjärnsvensken tillåtelse att förhandla med andra klubbar.

Han uppges vilja ha ett kontrakt i nivå med det Drew Doughty nyligen fick, vilket skulle göra honom till den bäst betalde backen i ligan.

I söndags bekräftade Ottawa Senators general manager Pierre Dorion att de kommit med ett kontraktsförslag till Erik Karlsson. Han vägrade dock avslöja vilka siffror det rör sig om.

Nu talar allt mer för att Karlsson tänker nobba det och byta klubb.

Den 28-årige supersvensken – som har ett år kvar på sitt nuvarande, förhållandevis blygsamma kontrakt – uppges enligt den respekterade journalisten Larry Brooks vilja ha ett kontrakt i nivå med det LA Kings Drew Doughty fick häromdagen, alltså åtta år med elva miljoner dollar i caphit (lönetaksträff), vilket Ottawa Senators inte har råd med.

Fått tillåtelse

Enligt Larry Brooks har Ottawa nu gett Karlsson tillåtelse att diskutera kontrakt med andra klubbar.

Foto: PATRICK DOYLE / TT / NTB Scanpix
Ottawa ser ut att tappa sin publikfavorit.

Alla NHL-klubbar är förstås intresserade av en back av Karlssons kaliber, men det krävs också att man har råd att pressa in honom under lönetaket. Enligt uppgift ska bland andra Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche, New York Islanders och New York Rangers ha varit i kontakt med Karlssons representanter – men det allra hetaste spåret tycks vara Vegas Golden Knights.

Har inte uttalat sig

Karlsson själv har inte uttalat sig om sin framtid sedan säsongen tog slut i våras.

Men just nu talar alltså mycket för att vi får se den tvåfaldige Norris Trophy-vinnaren i en annan klubb säsongen 2018/19.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL