Här dyker guldhjältarna upp på V75 i Umeå

Resten av laget fortsätter firandet hemma i Karlstad.

Men Färjestadskvartetten Mikael Wikstrand, Jacob de la Rose, Joakim Nygård och Michael Lindqvist firade i Umeå under lördagen.

Följ ämnen i artikeln

Guldfirandet fortsätter för Färjestadsspelarna.

Under lördagen väntade lunch för laget hemma i Karlstad.

Då valde kvartetten Mikael Wikstrand, Jacob de la Rose, Joakim Nygård och Michael Lindqvist istället att åka till Umeå för att fira.

Varför?

Under dagen gick Umeåkers V75-dag av stapeln och Färjestadsspelarna är delägare i en V75-häst.

Kvartetten är tillsammans med Victor Ejdsell och Daniel Viksten delägare i hästen Dwayne Zet.

– Firandet var bra. I morse när man klev upp så var man lite halvsliten men sedan ordnade det upp sig på flygplatsen och man trodde väl inte på det förrän man satt i luften, säger Mikael Wikstrand till TV4.

Stort intresse för Wikstrand

Wikstrand har haft ett intresse för trav sedan han var barn. I Rättvikt ägde hans mamma några kallblod och det var där hästintresset väcktes.

– Jag brukade besöka Åby-travet och spelar alltid V75 och ofta även V86, när jag har tid. Någon miljonvinst har det dock inte blivit ännu, har han tidigare sagt till Sportbladet.

Tillsammans chartrade de ett plan från Karlstad till Umeå och åkte sedan limousin med Björn Goop, Örjan Kihlström och Reijo Liljendahl från flygplatsen till travbanan.

– Vi träffade upp kuskeliten på flygplatsen och tog med dem i bilen. Björn hejar ju på Färjestad så det var fantastiskt att kunna hitta honom på flygplatsen också, säger Wikstrand till TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln