”De gnäller, grinar och snackar i media”

OSKARSHAMN. Oskarshamn kvitterade matchserien mot seriesegraren Rögle. 

Och lagets OS-forward Fredrik Olofsson tycker favoriten börjar se allt mer pressad ut:

– Man märker hur de gnäller, grinar och hur det snackas i media från deras håll, säger Oskarshamnsforwarden. 

Cameron Brace sköt segermålet redan i den första perioden. Sedan höll Oskarshamn nollan för första gången den här säsongen. Smålänningarna nollade även Rögle i skott i mittperioden då hemmalaget vann skottstatistiken med 15–0. 

– Andra perioden är riktigt bra. Men vi behöver få mer utdelning, jag tycker ändå det är starkt att vi håller intensiteten som vi gör, säger tränaren IKO-tränaren Martin Filander. 

Oskarshamns seger betyder 2–2 i matcher och att favorittyngda Rögle nu har rejäl press på sig inför fredagens möte i Ängelholm. 

Ett Rögle som dessutom kom till spel utan tre skadade nyckelspelare: Adam Tambellini, Leon Bristedt och Ted Brithén. 

Tränaren Cam Abbott var frustrerad över domarnivå efter den första matchen i Oskarshamn och han var även upprörd under kvällens match. Något även Fredrik Olofsson noterade: 

– Man känner det där, man hör att det skriks och dras igång i deras bås. Man har själv varit i bås där de bakom (tränarna) trycker lite på panikknappen. Vi märker av det och då börjar vi trycka och köra ännu mer, säger Olofsson och fortsätter: 

Bättre när vi är uträknade

– Vi ska fortsätta ligga under skinnet på dem och spela hårt. Samtidigt vill jag se att vår effektivitet går upp. (Christoffer) Rifalk gör det bra, men jag tycker vi gör det lite lätt för honom.

Fredrik Olofsson.
Fredrik Olofsson.

Tror du det börjar bli stressat hos Rögle? 

– Ja…, 2–2 i matcher mot oss som de kanske trodde det skulle gå lite enklare mot. Man märker på dem hur de gnäller, grinar och hur det snackas i media från deras håll. Ett tecken på att vi gör något bra. 

Ni fortsätter att överraska Hockey-Sverige.

– Vi spelar bättre när vi är uträknade, så har det varit under min tid här. Det gäller att vara i nuet och inte börja ändra på saker för att det skrivs lite annorlunda. Bara fortsätta göra det som gett oss framgång, och det är att jobba hårt när folk tror att vi är uträknade.

Blir man irriterad och förbannad när folk och journalister hela tiden tippar mot er?

– Nej, det är nästan något vi som lag har accepterat, som är vår identitet och som vi har använt som lite tändvätska. Det var något vi hade med oss in i säsongen och har försökt göra något bra av. Under hösten gjorde vi det riktigt bra, men när det började skrivas lite mer positivt kanske vi blev lite bekväma. Nu är vi tillbaka där vi jobbar för varandra och inte bjuder på någon gratisrespekt, säger Fredrik Olofsson..

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln