Hetast i NHL – Markström höll fjärde nollan

Calgary krossade New York Rangers i natt

Publicerad 2021-11-07

NEW YORK. Jacob Markström gjorde det igen.

Han höll säsongens fjärde nolla när New York Rangers gästade Calgary i natt.

– Det är klart att det känns bra att ha fått en sådan start, men jag grämde mig mer över förlusterna tidigare i veckan än jag är jättenöjd nu. I den här matchen tycker jag att jag gjorde mitt jobb, säger NHL:s hetaste målvakt till Sportbladet efter 6–0-smockan i Saddledome.

Följ ämnen
NHL

Den är rent förbluffande, Jacob Markströms rivstart till säsongsinledning. Han har spelat nio matcher – och hållit nollan i fyra av dem. 

Samt långa stunder varit helt fenomenal och radat upp räddningar som skulle kunna ställas ut på museum.

Mot Rangers i natt fick han ”bara” 22 skott på sig men stod återigen för ett antal omöjliga räddningar det helt enkelt borde blivit mål på.

– Men hela laget var bra och gjorde det lätt för mig, jag såg det mesta, säger den 31-årige Vezina-kandidaten på telefon från Alberta.

– Mest är jag glad över att ha studsat tillbaka efter de två övertidsförlusterna mot Nashville och Dallas tidigare i veckan. Då var jag inte alls nöjd. Jag grämde mig mer över de insatserna än jag är jättenöjd nu. I den här matchen tycker jag att jag gjorde mitt jobb.

Likafullt: Det går inte att komma från intrycket att ”Markan” nu acklimatiserat sig på allvar i Calgary och hittat tillbaka till tryggheten från sista åren i Vancouver – och att det inte riktigt gick ifjol är inte så konstigt. Alla som bytte klubb mitt under pandemin hade det kämpigt.

– Ja, det var ju inte bara det att jag hade praktiska saker att ordna och bodda hemma hos Elias Lindholm, vilket i och för sig var underbart, medan jag letade hus. Vi fick ju inte umgås utanför isen heller så man lärde inte känna laget på vanligt sätt, fortsätter han..

– Nu är det mer normalt och det var väldigt lyckat att vi åkte på en tio dagar lång roadtrip direkt i år. Där byggde vi verkligen sammanhållning och jag tror jag kan tala för alla när jag säger att vi har väldigt kul just nu.

”Fantastiskt att det lyckades nu”

Det syntes mot Rangers. När det rann iväg på slutet dristade sig Matthew Tkachuk till och med till ett solonummer som taget från en cirkusföreställning. Med ryggen mot Igor Sjestiorkin drog han pucken mellan sina egna ben – upp i nättaket.

– Han har många sån där grejor för sig på träningarna och det var ju fantastiskt att det lyckades under en match men jag är inte särskilt förvånad, säger ”Markan”.

– Det var överhuvudtaget bra att vi fick ordentlig utdelning och att flera av våra toppkillar fick producera. Johnny Gaudreau satte två, Elias hade två assist och Tkachuk gjorde det där konstmålen. Då får de självförtroende.

Även Oliver Kylington bidrog med en assist.