Storförlust för AIK i slutspelet: ”Jätteminus”

Publicerad 2022-03-18

AIK blev krossat av Västervik i första åttondelsfinalen.

Efter 2–6-förlusten valde tränaren Anton Blomqvist att såga sig själv.

– Jag måste titta mig i spegeln hela kvällen, hela natten och hela lördagen, säger han i C More.

AIK fick en drömstart i åttondelsfinalen mot Västervik.

Redan efter 39 sekunder forcerade Nicklas Heinerö in ledningspucken i en tilltrasslad situation framför Carl Lindholm i hemmakassen.

Sedan var det roliga slut.

Tio minuter senare hade Skyler McKenzie, Mathias Wigley och Victor Öhman gett Västervik en tvåmålsledning och bara två minuter in i mellanperioden stod det 4–1.

Fick matchstraff

Men AIK fick en gratisbiljett in i matchen igen. Kort efter att stockholmarna reducerat drog hemmalagets Alexander Hilmersson på sig ett matchstraff.

AIK lyckades dock inte få in ännu en reducering i det fem minuter långa numerära överläget och i stället kunde Brett Supinski avgöra rond ett i upptakten av tredje perioden.

Matchen slutade 6–2 till Västervik som har chansen att slå ut AIK och ta sig till kvartsfinal redan på söndag på Hovet.

Sågade sig själv

Efteråt var AIK-tränaren Anton Blomqvist extremt självkritisk.

– Om vi ska spela så här kommer det ta slut snabbt. Det är jag som är ytterst ansvarig och jag behöver titta mig själv i spegeln hela kvällen, hela natten och hela lördagen. Det är inte ens i närheten av godkänt, säger han i C More och fortsätter:

– Det är de här matcherna vi längtat efter hela säsongen och att vi inte kan prestera bättre ser jag som ett jätteminusbetyg till mig själv.