Florida flyger fram – tionde raka segern

NEW YORK. Florida-pantrarna formligen flyger genom grundseriens sista veckor.

De hade uppvisning mot Detroit under påskdagen och tog tionde raka segern.

– Vi gör toppmatcher kväll efter kväll och då är vi svårslagna, säger coachen Andrew Brunette efter en 6-1-fest som bland mycket annat inkluderade ett finskt drömmål.

Påskmatinén i Little Caesars Arena i Detroit blev ännu en enda lång påminnelse om att Florida Panthers inte har några som helst problem med motivationen – trots att de varit klara för slutspel i flera veckor och leder den östra NHL-konferensen i överlägsen stil.

De körde över stackars Detroit Red Wings, vann med 6-1 och har därmed tvinnat ihop en segersvit a tio raka matcher.

– Jag visste faktiskt inte att vunnit tio raka, jag är bara väldigt nöjd med hur vi spelat de senaste matcherna, säger coachen Andrew Brunette.

– Vi gör toppmatcher kväll efter kväll och när vi håller oss på vår högsta nivå är vi svårslagna.

Nytt mål av Gustav Forsling

Högre nivå än vid finländska duon Aleksander Barkovs och Anton Lundells 5-0-mål i numerärt underläge i början av tredje perioden är det definitivt svårt att nå.

Barkov kom loss i friläge men just när alla trodde att han, hårt uppvaktad av en Detroit-back, skulle skjuta droppade han pucken bakåt, mellan sina egna ben, och där dök landsmannen Lundell och dunkade in ett enkelt skott.

– Det var en otrolig grej av en otrolig spelare. Barkov håller absolut världsklass, vi är lyckligt lottade som har honom här, säger Brunette.

Svenskbacken Gustav Forsling gjorde också mål igen, för sjunde gången på de senaste nio matcherna, och Patric Hörnqvist hade en assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!