15 spelare lämnar HV71 efter fiaskot

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Utslaget ur SHL.

Nu lämnar 15 spelare HV71.

– Många har varit tongivande, säger sportchefen Johan Hult till Sportbladet.

Ångestkvalet mellan Brynäs och HV71 slutade med att smålänningarna degraderas till hockeyallsvenskan. Tidigare i veckan lämnades beskedet om att klubbdirektör Agne Bengtsson och sportchef Johan Hult blir kvar i föreningen tills vidare – men nu lämnar 15 spelare klubben.

– Precis som efter varje säsong brukar vi ha så kallade exit-samtal med spelarna innan de åker vidare. Jag har i dag fått besked om att 15 spelare inte kommer att spela vidare i HV71. Övriga spelare kommer vi ha en fortsatt dialog med om en eventuell framtid. Vi tackar spelarna för deras tid i HV71 och önskar lycka till framöver. Vår förhoppning är att vi inom kort kan presentera en huvudtränare och ett antal spelare, säger Hult i en kommentar på klubbens hemsida.

”Naturlig utveckling”

Spelarna som lämnar är följande: Alexander Bergström, Christian Sandberg, Eric Martinsson, Axel Holmström, Niklas Arell, Linus Fröberg, Filip Sandberg, Hugo Alnefelt, Matt Donovan, Jordan Murray, Arttu Ilomäki, Miska Siikonen, Emil Johansson, Johannes Kinnvall och Anton Wedin.

– Det är väl en ganska naturlig utveckling, många har varit tongivande under året och kommer dra till sig intresse från både SHL och europeiska toppklubbar, säger Hult när Sportbladet når honom.

Övriga spelare som inte nämns, till exempel Simon Önerud, vad händer med dessa spelare?

– De har fortsatt inte några avtal med HV71 i dagsläget, men där är dörren inte heller helt stängd gentemot HV, det sker en fortsatt dialog. Därmed är det inte klart att de kommer spela i HV71, framtiden får utvisa det. Det är fortfarande många av killarna som inte landat i vad som har hänt, säger Hult och avslutar:

– Vi önskar inget hellre än att ha kvar Simon, som är en av de absoluta ryggradsspelarna inför kommande säsong, det är klart att det är så. Dialogen med Simon kommer fortsätta.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!