Djurgården dumpar stortalangen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HOCKEY

Dominik Bokk lämnar Djurgården med omedelbar verkan.

Den tyske talangen har varit petad i de två senaste matcherna.

– Han är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, men vi tackar honom för dessa tre månader, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Dominik Bokk har lånats av Djurgården från hans NHL-klubb Carolina Hurricanes.

20-åringen har visat sina stora offensiva kvaliteter och powerplayegenskaper med sitt skott och klubbteknik, men inställningen verkar inte ha räckt till i det sättet Djurgården spelar ishockey.

Efter att ha varit petad flera gånger under säsongen så är Djurgården, Dominik Bokk och Carolina Hurricanes överens om att gå skilda vägar.

– Inom kort förväntas såväl Alexander Holtz och William Eklund vara tillbaka och därmed blir vi 16 forwards i vår grovtrupp. Då konkurrensen i vårt lag bland högerforwards är tuff så kommer inte speltiden att bli i den omfattningen som Dominik Bokk behöver för att vara lyckosam i sitt spel, säger Joakim Eriksson.

Tappar i tabellen

Djurgården har Rhett Rakhshani, Niclas Bergfors, Alexander Holtz och Linus Andersson som högerskjutande forwards.

Trots tre forwardsskador har Dominik Bokk inte lyckats ta plats bland 13 forwards i de två senaste matcherna.

Dominik Bokk gjorde två mål och en assist på 20 matcher för Djurgården, det var den 16 oktober som han presenterades på lån av huvudstadsklubben. Förra säsongen var han utlånad till Rögle och innan det två säsonger till Växjö.

På torsdagskvällen blev Djurgården nollat hemma på Hovet i Stockholm och åkte på sin femte raka förlust när Örebro vann med 2–0. På lördagseftermiddagen väntar returmöte i Närke.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!