John Klingberg glödhet – låg bakom ny seger i natt: ”Revanschsugen”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Det satt hårt inne, men till slut lyckades Dallas slå bottenlaget Detroit med 2-1 – och formstarke John Klingberg var inblandad i bägge målen.

– Det var inte den sexigaste matchen, men det är starkt av oss att vinna när vi har så extremt många spelare skadade, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet.

Man kunde kanske tro att ett topplag som Dallas Stars, Stanley Cup-finalister så sent som för några månader sedan, skulle köra över en jumbokandidat som Detroit Red Wings utan större besvär.

Men så blev det icke i American Airlines Center i natt. Gästerna hade 1-0-ledning en bit in i andra perioden och först på övertid kunde Texas-stjärnorna, efter viss möda, säkra segern.

– Det finns inga lätta matcher i NHL, det har jag verkligen lärt mig under mina år här. Alla kan slå alla, det går inte att slappna av mot någon motståndare, säger John Klingberg på telefon under bilresan hem från hallen efteråt.

– Det här var väl inte den sexigaste matchen, men det är starkt av oss att vinna när vi har så extremt många spelare skadade.

Revanschsugen efter finalförlusten

Ja, bortsett från långtidsskadade Ben Bishop och Tyler Seguin är nu även sådana som Jamie Benn, Roope Hintz, Blake Comeau och Joel Kiviranta satta ur stridbart skick. Det är nästan ett halvt lag, det.

– Jag är imponerad över hur bra de gubbar som får kliva in istället gör det. De förstår systemet direkt och sköter uppgiften som de ska, fortsätter ”Burger”.

Som själv fått en rejäl rivstart på säsongen. Han stod för kvitteringen i natt, med en precis pärla från blålinjen – och spelade sedan fram till Jamie Dickinsons sudden death-mål.

– Det kändes bra i slutspelet i somras, det kändes bra under campen och det känns bra nu. Jag har gott självförtroende och är dessutom revanschsugen efter finalförlusten, kommenterar han.

Laddar Matchöversikt
Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!