Pånyttfödd Dahlin bakom Buffalos seger

Tränaren: ”Har sagt åt honom att han har grönt ljus”

NEW YORK. Rasmus Dahlin är tillbaka.

Han stod för säsongen klart bästa insats i natt och hjälpte Buffalo att sänka New Jersey med ett snyggt mål och en lika snygg framspelning.

– Vi har fått tillbaka självförtroende och alla ler igen, säger han efter 5-3-segern.

Nej, han var förstås aldrig borta, västgöten som kallats största svenska backtalangen sedan Nicklas Lidström och helt följdriktigt valdes som nummer ett i draften 2018.

Men som alla andra i Buffalo Sabres har Rasmus haft en mardrömslik säsong och spelade framförallt under hemska mars månad, när de förlorade fler matcher än någon annan gjort i modern tid, med ingenting annat än ångest och oro i ögonen. 

Så bytte de coach och klippte av förlustsviten – och plötsligt slår det gnistor om den 20-årige artisten. Han var enastående mot Devils i Newark i natt, prickade in sitt tredje mål för säsongen efter ett litet solonummer i New Jersey-zonen och stod för en rent konstnärlig framspelning till en fullträff signerad Casey Mittelstadt.

– Jag har pratat mycket med Rasmus senaste veckan och sagt åt honom att han har grönt ljus och kan köra som han vill. Han har varit storartad, säger coachen Don Granato.

”Stor skillnad”

Själv framhåller Rasmus en ny, avslappnad stämning i hela laget som nyckeln.

– Man kan ser hur lagkamraterna på bänken ler igen. Vi begår misstag nu också, men vi släpper dem och går vidare. Alla har fått tillbaka självförtroendet och alla vill ha pucken. Det är stor skillnad, säger han.

Även Rasmus Asplund gjorde mål – sitt fjärde – och för Devils stod Jesper Bratt för både en balja och en assist.

Rasmus Dahlin.
Rasmus Dahlin.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!