”Det är vansinne”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

HV71 sänkte Oskarshamn.

Men kan tappa upp till fem spelare till junior-VM.

Något som expert Petter Rönnqvist ifrågasätter.

– Det är vansinne, säger han.

Borta i Smålandsderbyt tog HV71 sin andra raka seger i SHL efter 2–1 mot Oskarshamn. Som nu har förlorat sex matcher i rad.

Lias Andersson blev stor matchvinnare för Jönköpingslaget. Han passade fram till Niklas Arell som spräckte nollan. Och efter Fredrik Olofssons kvittering, var det Andersson som avgjorde i slutet av tredje perioden.

I powerplay stänkte han in sitt fjärde mål för säsongen, och framför allt tabelltians segermål till 2–1.

– Vi ska inte ligga där vi ligger. Skönt att vinna på det här sättet, jag tycker att vår prestation i dag är jättebra, säger Lias Andersson till C More.

”Vansinne”

Nästa gång HV71 och Oskarshamn möts i SHL är 28 december. Mitt under junior-VM i Kanada. Då kan HV71 sakna fem spelare – för målvakten Hugo Alnefelt, backen Emil Andrae och forwardstrion Zion Nybeck, Oskar Olausson och Jonathan Wikström som är uttagna i Juniorkronornas bruttotrupp.

– Det är ju några lag som drabbas oerhört hårt. Jag har varit emot det här, det är vansinne att SHL-klubbarna tillåter det. Det är över mitt förstånd faktiskt, säger expert Petter Rönnqvist i C Mores sändning.

Juniorkronorna ska resa till Kanada om åtta dagar, den trettonde december. Premiären i mästerskapet avgörs på annandagen, den 26 december.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!