Luleå sänkte Djurgården

Publicerad 2020-12-12

Två raka förluster.

Den sviten bröt nu Luleå efter dramatik mot Djurgården.

Följ ämnen

På hemmais i SHL vann Luleå med 3–2. Där gästande Djurgården skapade spänning i slutminuterna.

Luleå skaffade sig en 2–0-ledning när mindre än halva första perioden var spelad. Niklas Olausson spräckte nollan med sitt femte mål för säsongen, efter skridskopassning av Karl Fabricius.

– Jag var ganska lovande i fotboll, faktiskt. Jag tror att jag var bättre i fotboll än i ishockey, men hockey var roligare. Jag stod där och brottades lite grann. Sedan vet jag att vi har folk där inne, men jag har inte full koll på att han (Niklas Olausson) är så ren. Det är lite tur, det är ju knappt styrfart så att pucken orkar fram till Niklas, säger Karl Fabricius till C More.

Tidigt i mittperioden reducerade Djurgården, Linus Andersson tog sig fint fram och handledsskottet var välplacerat i krysset. Men Luleå gav sig själva ett tvåmålsövertag på nytt.

Dramatik

Djurgårdsbacken Bobby Nardella tvingades sätta sig i utvisningsbåset för slashing. Och i det numerära överläget stänkte Linus Klasen in 3–1 till hemmalaget. Hans sjätte mål för säsongen, och andra poäng i matchen.

Som blev dramatisk i tredje periodens slutskede. För med knappt två minuter kvar satte Simon Johansson 3–2-målet, efter tog Djurgården ut sin målvakt Mantas Armalis. Men fler utespelare hjälpte inte Dif, och Luleå missade den tomma kassen – och matchen slutade med 3–2-seger för Luleå.

– Vi gör mer rätt än vad Djurgården gör i dag, säger Linus Klasen till C More.

– Jag tycker att det är dumt att starta matchen dåligt uppe i Luleå, för Luleå är bra på att försvara sin ledning. Matchen gick i första perioden, vi var inte tillräckligt ”bettiga” med eller utan pucken, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.