Mål av Victor Hedman – då var målsången utbytt

NEW YORK. Det var ett tag sedan sist, men i natt ekade Victor Hedmans målsång i Amalie Arena igen.

Han avgjorde Tampas tungviktsduell mot Boston med ett skott Linus Ullmark aldrig hade någon chans på.

– Jag lägger inte så jättemycket vikt vid min egen målproduktion, det som betyder något är att jag hjälper mitt lag att vinna, men det känns givetvis kul att göra ett så viktigt mål, säger backstjärnan till Sportbladet efter 3-2-segern.

Nej, det var inte Roger Pontares ”När vindarna viskar mitt namn” DJ:n i Amalie Arena tryckte igång när Victor 13.19 in i tredje perioden vispade in den avgörande 3-2-pucken på en Linus Ullmark som låg och sprattlade efter att två medspelare åkt på honom. 

Det var Status Quos ”Rockin’ all over the world”.

Efter flera år har den 32-årige ångermanlänningen till allmän förvåning bytt målsång. 

– Ja, jag tyckte Roger kunde få vila lite i år, men han kommer nog tillbaka, säger Victor på telefon från hemstaden på Floridas västkust.

PLUS: Axelssons betyg: Så bra är hockeyexperterna

Alldeles oavsett var det lätt för fansen på läktarna att dansa med, för målet i fråga avgjorde säsongens hittills bästa match bland palmerna – mot överlägsna serieledarna.

– Ja, det var en väldigt bra match och en väldigt rolig en att spela. Och naturligtvis känns det bra att vinna en sån här kväll, fortsätter ”Vigge”.

– Det var också elfte raka hemmasegern och jag tycker det börjar arta sig. Vi har tre väldigt långa säsonger bakom oss och var kanske lite trögstartade i år, men nu spelar vi bra hockey.

Victor själv har inte producerat på riktigt samma sätt som han och omvärlden vant sig vid, målet i natt var bara det tredje i årets grundserie, men han är nöjd med säsongen ändå.

– Poängmässigt har det inte varit så bra, men jag lägger inte så mycket vikt vid det. Även om det givetvis känns kul att göra ett så viktigt mål som det ikväll är det viktiga för mig att jag hjälper laget att vinna, oavsett på vilket sätt jag gjort det.

– Samtidigt påpekade vår ”stats”-kille innan matchen ikväll att jag gjort en poäng per match de senaste 20 matcherna. Det är inte så dåligt och jag känner att det börjar bli bättre. Jag har fått igång benen och även mentalt kommit in i det på ett annat sätt.

Hampus Lindholm assisterade till ett av Bruins-målen och Ullmark stoppade 32 skott.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN