Oväntade svaret på yxhugget

avTomas Ros

HOCKEY

KÖLN. Tysken Markus Kink blev inte avstängd för slashingen på Elias Lindholm.

Något som Tre Kronor tycker, lite överraskande, är bra.

– Vi möter ju inte Tyskland igen. Bättre han är på isen och kan vinna mot Ryssland, säger Tre Kronor general manager Tommy Boustedt.

1 av 7 | Foto: TV12

Det var i matchen i lördags mellan hemmanationen Tyskland och Tre Kronor som Kink yxade ned Elias Lindholm bakifrån i samband med ett svenskt mål.

Lindholm utgick skadad, tappade känseln i tio minuter – samtidigt som Mannheim-forwarden fick spela vidare utan utvisning.

Upprörda känslor, både i tv-soffan i folkhemmet och i Tre Kronors läger.

I VM finns det en disciplinkommitté som ansvarar för spelarnas säkerhet på isen och kikar på eventuella avstängningar i efterhand.

Möter Ryssland

Det var den kommittén som stängde av slovenen Ziga Jeglic två matcher för att han sparkade en motståndare i lördags.

Foto: TT
Boustedt.

Men Kink fastnade inte i IIHFs nät och finns på isen i dag när Tyskland möter Ryssland i Lanxess Arena.

– Jag har full tillit till att IIHF gör ett bra och kompetent arbete när det handlar om avstängningar. Jag tycker att det Kink gör på isen är fult och onödigt. Borde ha varit fem minuters utvisning i alla fall och jag förstår att Rikard Grönborg var upprörd, säger Tre Kronors general manager Tommy Boustedt.

Men han ser också en uppsida med att Kink inte blir avstängd.

– Ja, så är det. Vi, Tre Kronor, vinner ju inget på att han stängs av och missar en eller flera matcher. För oss är det kanske bättre att han finns på isen och gör mål mot Ryssland så att vi kan vinna gruppen. Och Lindholm blir ju heller inte starkare eller bättre av att Kink stängs av, säger Boustedt.

ARTIKELN HANDLAR OM