Succébacken spelar för sin framtid

Fick chansen mot Frölunda – men redan fått besked att han inte blir kvar i Brynäs

Foto: BILDBYRÅN
Marcus Ersson hyllades av Tommy Sjödin efter semifinalen.

avHans Abrahamsson

HOCKEY

Han klev in och gjorde succé under semifinalserien mot Frölunda.

Men framtiden i Brynäs är högst osäker för backen Marcus Ersson, 19:

– Han fick tidigt besked från Brynäs om att han inte skulle erbjudas någon förlängning, säger Erssons agent Lars Cederström.

Han var nödlösningen som verkligen gått in och tagit för sig när han väl fått chansen. Sistaårsjunioren Marcus Ersson har under säsongen varit ombytt i ett 20-tal SHL-matcher men har fått högst sporadiskt med istid. 

Men när både Simon Bertilsson och Elias Fälth gick sönder under och inför den femte semifinalen mot Frölunda fick den drygt 90 kilo tunga backen sin stora chans. 

Och han har verkligen tagit den.

Hyllades av Brynäsikonen

Med sitt raka och tuffa backspel var Ersson med och bidrog till att Brynäs kunde vända 2–3 till 4–3 i matcher. I den avgörande matchen i Scandinavium spelade han 15 minuter. Efteråt lyfte den assisterande tränaren, förre storbacken Tommy Sjödin, fram Ersson som en av isens bästa.

Men finalserien mot HV 71, som inleds i dag, blir med stor sannolikhet det sista Ersson gör för Brynäs den här gången.’

Inför den här säsongen skrev Marcus Ersson på ett så kallat juniorkontrakt på ett år. Efter säsongen är han kontraktslös och Brynäs har varit tydliga med att det inte blir någon fortsättning i klubben. 

– Ja, det stämmer. Marcus fick tidigt besked från Brynäs om att han inte skulle erbjudas någon förlängning, säger Cederström. 

Hoppas få stanna i sin moderklubb

Att det är i moderklubben Brynäs som Marcus Ersson helst vill spela för är det ingen tvekan om:

– Han hoppas naturligtvis fortfarande att han skall få chansen att spela i Brynäs även nästa säsong, förhoppningsvis som svensk mästare, säger Cederström.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén har konsekvent avböjt att svara på några kontraktsfrågor under slutspelet och det gäller även Ersson.

– Ja, vi tar alla avtalsfrågor efter säsongen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM