Stjärnskottet kallas tillbaka till NHL

avHans Abrahamsson, Tomas Ros, Elin Öhlund Svensson

Foto: BILDBYRÅN

Joel Eriksson Ek, 20 år, är aktuell för spel i NHL.

Centern är på väg till Nordamerika för spel hos Minnesota Wild som han varit utlånad från.

– Han ska spela med NHL–laget, de tror att han kan hjälpa till nu, säger Tre kronors assisterande tränare Johan Garpenlöv.

Joel Eriksson Ek säsong har innehållit en hel del.

Han har spelat JVM, gjort nio matcher i NHL och imponerat i Färjestad.

Men nu verkar det som att det inte är klart än. Eriksson Ek är nämligen på väg tillbaka till Minnesota.

Minnesota Wild befinner sig i en formsvacka och har bara tagit två vinster på tio matcher, vilket kan antas vara anledningen bakom att Eriksson Ek är aktuell.

– De tror att han kan hjälpa till nu i slutet av säsongen och i slutspelet, säger Tre Kronors assisterande tränare Johan Garpenlöv.

”VM är bra för hans utveckling”

FBK-talangen är, förstås, efter sin supersäsong aktuell för senior-VM.

Eftersom han bara var utlånad till Färjestad kan inte Svenska Ishockeyförbundet stoppa honom från att åka tillbaka till NHL. Men förbundets vice ordförande Peter Forsberg hoppas ändå att VM kommer att vara aktuellt för Eriksson Ek.

– Vi tror att VM är bra för hans utveckling och att han skulle gynnas av det i stället för att få lite tid i NHL eller spela i AHL. Det brukar också NHL–klubbar tycka, att man kallar tillbaka någon från en utlåning såhär är ganska ovanligt. Men det är Joel tillsammans med sin arbetsgivare som tar beslutet, säger han.

Startade i NHL

Svensken inledde säsongen i NHL där han gjorde fem poäng på nio matcher. Han blev sedan utlånad till Färjestad för fortsatt utveckling och han har stått för en stark säsong.

I grundserien gjorde han 16 poäng på 26 matcher (2+3) och i slutspelet gjorde han sex poäng på sju matcher (3+3).

ARTIKELN HANDLAR OM