Hyllar Laine efter ny succé: ”Unik talang”

HOCKEY

NEW YORK. Toronto vann matchen mot Winnipeg på övertid, 

Men Patrik Laine vann Calder Trophy-fajten mot Auston Matthews med två nya, fina mål.

– Vi  i tränarstaben pratar inte med Laine längre. Vi bara säger åt de andra spelarna att ge honom pucken. Vilken unik talang, säger imponerade coachen Paul Maurice efter 5–4-förlusten 

Nattens mest hajpade match var förstås den mellan Toronto Maple Leafs och Winnipeg Jets i Air Canada Centre, för i den möttes rookie-sensationerna Auston Matthews och Patrik Laine – etta respektive tvåa i förra sommarens draft – för andra och sista gången i år.

Och såväl matchen som matchen-i-matchen levde upp till förväntningarna.

Leafs hämtade tre gånger om in underlägen och till slut avgjorde Jake Gardiner på övertid.

”Vilken unik talang”

Men Laine gick ändå av isen som vinnare. Visserligen fullbordade han inget hat trick den här gången, som i första mötet med Leafs i oktober, men han gjorde två mål medan Matthews ”bara” svarade för tre assist – och därmed drog det 18-åriga fenomenet från Finland  ifrån i Calder Trophy-racet.

Efteråt talar coachen Paul Maurice nästan i tungor om sin makalöse rookie.

–  Vi  i tränarstaben pratar inte med Laine längre. Vi bara säger åt de andra spelarna att ge honom pucken. Vilken unik talang, säger han till nhl.com.

– Han är en fin kille också, och har fortfarande utrymme för förbättringar. Han är redan stark men kan addera  ytterligare några kilo muskler i rygg och ben. När det händer kommer han att skjuta vilka skott han vill när som helst.

William Nylander gjorde också ett mål, sitt sjuttonde för säsongen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM