Klart: Toronto får mardrömsmotstånd

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NEW YORK. Nej, Toronto orkade inte ladda om efter den avgörande urladdningen i går.

De förlorade nattens säsongsavslutning mot Columbus och tvingas därmed gå upp mot serieledarna Washington i första playoff-rundan.

– Vi möter ett väldigt bra lag och kommer mycket snabbt  få lära oss vad playoff-hockey är, säger coachen Mike Babcock efter 2-3-förlusten i grundserieavslutningen.

De ”clinchade” under spektakulära former mot Pittsburgh i går natt, varefter årets party utbröt i Toronto, och den emotionella anspänningen visade sig alltså vara lite för stor för att de unga hjältarna i Maple Leafs skulle klara av att ladda om för nattens batalj mot Columbus.

Visserligen såg James van Riemsdyk till att ge dem 2-0-ledning i början av andra perioden, men John Tortorellas lagmaskin pumpade obönhörligt på och fick till sist ner NHL:s mest omsusade lag på knä.

Så istället för ett ”Battle of Ontario” mot Ottawa väntar nu en första playoff-runda mot President's Trophy-vinnarna Washington för Auston Matthews, William Nylander och de övriga kidsen.

– Vi möter ett väldigt bra lag och kommer väldigt snabbt  få lära oss vad playoff-hockey är, säger coachen Mike Babcock på  presskonferensen efter det som till sist blev en 2-3-förlust.

McDavids 100:e poäng

– Vad det innebär? Ingen tid, inget utrymme. Noll, Men det är inte så mycket att fundera över, det är bara att rusa ut på bryggan och hoppa i.

Ute i väst vann Anaheim sitt derby mot LA med 4-3 – efter övertidsavgörande signerat Shea Theodore – vilket innebär att de vinner Pacific Division och möter Calgary i den inledande slutspelsrundan.

Edmonton, som vann sin grundserie-epilog mot Vancouver med 5-2, får möta San Jose.

Noterbart är för övrigt att Connor McDavid stod för två assist i nattens match. Därmed når han, som ende spelare den här säsongen, 100 poäng.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM