Uppgifter: Lundqvist tillbaka i mål mot Dallas

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist gör comeback mot Dallas i morgon natt – snart är han tillbaka på kungatronen i New York.

Det tror i alla fall Erik Granqvist.

– Med sin tävlingsinstinkt kommer ”Henke” använda frustrationen och besvikelsen till att träna ännu mer noggrant och inom en snar framtid hittar han tillbaka till sitt vägvinnande spel igen, säger den folkkäre målvaktsgurun till Sportbladet.

För första gången under sin snart 12 år långa NHL-karriär har en frisk och hel Henrik Lundqvist den senaste veckan suttit på bänken fyra matcher i rad – och i i New York Rangers kasse har istället tänkte andrekeepern Antti Raanta briljerat.

Den 27-årige finländaren lyckades inte bärga en fjärde raka seger mot Chicago på Madison Square Garden natten till onsdag, men var väldigt bra igen.

Gör comeback

I nästa match, borta mot Dallas natten till fredag, gör Lundqvist dock comeback – och oavsett hur det går då är tv-bekante målvaktsexperten Erik Granqvist övertygad om att han snart återerövrat sin status som kung i New York. 

– ”Henke” har sin sedvanliga dipp i december, det är statistiskt sett hans sämsta månad varje år. Hans facit i december är alltid långt under karriärsnittet, säger Erik och fortsätter:

– Den här gången är Antti Raanta dessutom i sitt livs flow och får rida på vågen så länge den bär.

Snart förstekeeper igen

Men förr eller senare är Lundqvist given förstemålis igen, tror oraklet från Boden.

– Med sin tävlingsinstinkt kommer ”Henke” använda frustrationen och besvikelsen till att träna ännu mer noggrant med målvaktscoachen Benoit Allaire och inom en snar framtid hittar han tillbaka till sitt vägvinnande spel igen.

– Jag förutspår en stigande formkurva som framåt våren och sommaren når sina högsta toppar när Stanley Cup-bucklan ska bärgas.

Innan de flög till Texas på onsdagseftermiddagen höll Rangers en träning i Tarrytown utanför New York – och då  gav coachen Alain Vigneault alltså beskedet att Lundqvist efter fyra matcher på bänken startar mot Dallas.

ARTIKELN HANDLAR OM