Tedenby hjälte i förlängning

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

LINKÖPING. 24 räddningar och HV71:s stora hjälte i segern mot Linköping.

Trots det var Linus Söderström, 20, inte helt nöjd med sin insats.

– Jag vill förtjäna tur, inte bara ha tur. Jag får steppa upp det lite, säger han efter säsongens andra nolla.

HV71 var illa ute i den första halvan av matchen mot Linköping, men räddades av Linus Söderströms storspel. Sedan knep Jönköpingslaget extrapoängen efter att Mattias Tedenby avgjort i förlängningen.

– Välförtjänt. Vi är inte alls med i första, men i andra och tredje är vi mycket bättre än dem, säger målvakten Linus Söderström.

Trots 24 räddningar och säsongens andra nolla var 20-åringen inte helt nöjd med sin insats.

– Helt okej. Många bra saker, men samtidigt många saker jag måste bli bättre på. Det är lite mycket returer och situationer när jag inte riktigt har koll på puckarna, säger han.

”Jag får steppa upp”

Trots nollan är du självkritisk?

– Ja, men så är det. Det är ett lagspel och man vill vinna, det är det viktigaste. Nu hade jag marginalerna på min sida i dag. I ett slutspel kan vi spela så här i tre perioder och då räcker det inte med att hoppas att ha marginalerna på sin sida. Man måste göra de rätta sakerna och göra sig förtjänt av räddningarna. Jag vill förtjäna tur, inte bara ha tur. Jag får steppa upp det lite, säger Söderström.

”Ett litet wake up-call”

20-åringen har spelat tio matcher så här långt den här säsongen och har bra statistik. I snitt har han släppt in 1,57 mål per match.

– I augusti och september var det väldigt mycket upp och ner, men Örebro hemma när vi förlorade med 5–2 var ett litet wake up-call. Då kände jag: ”Det här är inte bra”. Jag satte mig ner med William (Rahm, målvaktstränaren) i några timmar och pratade. Vi hittade helt enkelt en rödare tråd på vad jag ska göra för att det ska kännas bättre. Nu har jag hittat en medvetenhet, och det känner jag är den stora skillnaden, säger Söderström.

ARTIKELN HANDLAR OM