Lundqvist: Jag har haft kontinuerliga diskussioner

NEW YORK. Henrik Lundqvist blir kvar i New York Rangers säsongen ut.

Sedan?

Det är frågan.

– Jag har haft kontinuerliga diskussioner om min roll med ledningen under de två år denna rebuild-process pågått och det är något vi kommer diskutera igen efter denna säsongen. Nu är mitt fokus bara på att träna hårt och vara redo när jag får chansen, säger målvaktsikonen till Sportbladet.

NHL:s trade deadline har passerat och nej, Henrik Lundqvist sitter inte ett plan på väg från New York.

Det var av allt att döma aldrig särskilt aktuellt med något klubbyte – och det blev helt otänkbart när Rangers bara timmar innan fönstret slog igen meddelade att kronprinsen Igor Sjestiorkin skadats i en bilolycka och blir borta åtminstone en månad.

”Jag ser det kortsiktigt”

Så tills vidare får den snart 38-årige svensken – kung på Manhattan i femton år – tampas om förstaspaden med Alexandar Georgiev.

Vad som händer sedan är oklart. ”Henke” har ett år kvar på kontraktet men om klubben även fortsättningsvis vill behålla både Sjestiorkin och Georgiev finns det helt enkelt ingen plats för honom och i så fall lär han bli utköpt.

Själv tänker han avvakta.

– Mitt fokus just nu är bara på att träna hårt och vara redo när jag får chansen. Vet inte hur det kommer bli resten av säsongen. Jag ser det kortsiktigt och har så gjort ganska länge, säger ”Henke” när vi når honom en timme efter trade-dramat.

”Jag vet att det varit mycket surr”

Det har varit mycket surr där ute. Har du alls funderat på en trejd?

– Jag vet att det varit mycket surr, min situation har ju förändrats mycket sista två månaderna. Jag har haft kontinuerliga diskussioner om min roll med ledningen under de två år denna rebuild-process pågått och det är något vi kommer diskutera igen efter denna säsongen. Mer än så har jag inte att säga om situationen just nu.

Hur är det då, hur mår du när det nu blivit som det blivit?

– Mitt fokus är nu på att köra så bra jag kan resten av året. Vara så stöttande jag kan till dom andra när dom spelar och vara redo när jag får chansen. Visst har det varit tufft stundtals, men det kommer en tid när man kan prata om upplevelsen. Just nu vill jag bara fokusera framåt.

Jackpott på Stryktipset: "Här är en prisvärd spik"
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!