Pikar Lehner efter dubbla skridskotappet

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Fick hjälpas av isen.
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Fick hjälpas av isen.

NEW YORK. Att Robin Lehner två gånger om tappade en skridskoskena och bokstavligen halkade omkring som Bambi på hal is gjorde ingenting.

Han fick ändå sista ordet mot gamla lagkamraterna när Vegas och Chicago drabbade samman i natt.

– Hans skridskor är fyra år gamla. Han borde byta dem nu, skojar coachen Pete DeBoer efter 4–1-segern.

Det var i andra perioden i den inledande åttondelsronden mellan Vegas Golden Knights och Chicago Blackhawks han uttryckligen halkade galet, den gode Robin Lehner.

Plötsligt druttade han på ända i sin målgård – och när han reste sig och försökte ta ett skär trillade han hjälplöst omkull igen.

Det visade sig att skenan på ena skridskon helt enkelt lossnat och ramlat av.

Då är det svårt att stå på skridskor.

”Får ta ansvar”

Knights materialförvaltare hjälpte honom under en kort paus att skruva fast skrotet, men det lossande en gång till i slutet av perioden – och då fick den 29-årige göteborgaren stå på tå under delar av ett numerärt underläge, för domarna hade ingen möjlighet att blåsa av.

– Jag pratade med Robin efteråt och det visade sig att skridskorna är fyra år gamla så han får ta lite ansvar för det där, säger coachen Pete DeBoer med ett roat leende.

– Med tanke på våra sponsorer och våra ägare tror jag han har en god möjlighet att få dem utbytta.

Det gick nu bra ändå. Vegas visade sig vara numret större än Chicago och vann utan att behöva slita ihjäl sig med 4-1. Robin – som trejdades från Chicago till Vegas i slutet av februari och nu ställts mot sin gamla kamrater i slutspelet – tog 19 av 20 skott.

Publicerad:

LÄS VIDARE