Fagemos show – Frölunda krossade Cardiff i CHL

avJonathan Nilsson

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda körde över Cardiff fullständigt på bortaplan.

Roligast av alla hade Samuel Fagemo, 19, som svarade för fyra mål i 9–2-segern.

– Han kunde ha gjort fyra till, säger experten Rickard Wallin i Viaplay.

Det blev till slut en riktig promenadseger för Frölunda borta mot Cardiff i den sista gruppspelsomgången av CHL.

Göteborgarna säkrade gruppsegern efter hela 9–2 på bortaplan, samma siffror som laget vann med på hemmaplan för en vecka sedan.

Det dröjde dock fram till slutet av den andra perioden innan rycket kom. Cardiffs Mark Richardson gav matchen nerv med sitt 2–3-mål med drygt tre minuter kvar till pausvilan.

”Kunde gjort fyra till”

Men fem Frölundamål inom åtta minuter i slutet av andra och början av tredje perioden gjorde att matchen snabbt var avgjord.

Allra hetast var Simon Hjalmarsson, 30, och junioren Samuel Fagemo. Hjalmarsson stod för ett prydligt hattrick och Fagemo hittade nätet hela fyra gånger, varav det sista var ett riktigt vackert solomål.

– Han har gjort fyra, han kunde ha gjort fyra till känns det som. Det är ett riktigt klassmål, säger experten Rickard Wallin i Viaplay.

Fagemos succé

Den 19-årige forwarden fick sitt stora genombrott i fjol och skrev i somras NHL-kontrakt med LA Kings. Efter att ha inlett säsongen i Nordamerika återvände Fagemo till Frölunda i slutet av september.

I SHL har han svarat fem poäng på sex matcher (3+2) och i CHL har han gjort 8 poäng (7+1) på endast fyra matcher.

– Det var en rolig match för både mig och laget. Nu ser vi fram emot slutspelet, säger Samuel Fagemo i Viaplay.

Lagkamraten Ryan Lasch stod för fem assist i matchen och toppar poängligan i CHL på 15 poäng (1+14). Kvällens resultat innebär att alla svenska lag är nu vidare till slutspel.

ARTIKELN HANDLAR OM