Vegas vidare i Stanley Cup-slutspelet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Vegas Golden Knights är, först av alla, klara för andra omgången i Stanley Cup-slutspelet.

De vann femte ronden mot Chicago i Edmonton i natt och avgjorde därmed hela matchserien.

– Vi var helt enkelt numret större, säger William Karlsson till Sportbladet efter den avslutande 4-3-segern.

De sumpade första matchbollen i söndags – och ett tag i nattens femte uppgörelse med Chicago Blackhawks såg det ut som att Vegas Golden Knights var på väg att försätta även den andra.

De unga, orädda uppstickarna från Madison Avenue i The Windy City – som ju skrällde mot Oilers i playin-rundan – startade bäst och gick också upp i överraskande 2-0-ledning i öppningsperioden.

Foto: JASON FRANSON / TT

Men precis innan första periodpausen lyckades Max Pacioretty reducera och sedan tog riddarna över, vände och vann till slut med 4-3.

– Chicago spelade bra och gjorde det svårt för oss, men vi var ändå det bättre laget. Ett nummer större helt enkelt, säger William Karlsson när vi når honom efter slutsignalen.

”Vet inte vilka vi får möta”

Han fortsätter:

– Som man såg ikväll har vi ju ett väldigt bra djup i truppen. Alla fyra kedjorna kan bidra och göra mål, och samtliga backpar är stabila.

Segern innebära alltså  att Vegas vinner serien med 4-1 och är klara för andra omgången – först av alla. Medan Chicago får lämna bubblan och åka hem.

Vilka Knights möter i nästa runda avgörs de kommande dagarna, men ”Wild Bill”, som stod för två assist i nattens fajt,  är helt på det klara med att allt bara blir svårare ju längre man tar sig i ett slutspel.

– Så är det. Vi vet inte vilka vi får möta ännu, men det kommer att vara ett bra lag. Så det ska bli skönt att vila upp sig några dagar nu och sedan bara kämpa vidare.

Robin Lehner – populär keeper i just Chicago första halvan av den här säsongen och föremål för de gamla lagkamraternas innerliga kramar under nattens avslutande handskakningsceremoni – stoppade 23 skott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!