”Både som lagkamrat och kompis gläds jag”

Hattrick av Ovetjkin

NEW YORK. Det verkar som att Nicklas Bäckströms nya kontrakt innebar ett lyft även för kompisarna i Washington.

I den första matchen sedan det undertecknads, mot New Jersey i natt, pangade Alex Ovetjkin in tre mål och Carl Hagelin två.

– Och trots att han nu har så tunga fickor såg ”Bäckis” själv lätt och fin ut på isen också, skojar ”Hagge” när Sportbladet pratar med honom efter 5-2-segern.

Det var i tisdags morse det blev känt att Nicklas Bäckström kommit överens med Washington om ett nytt femårskontrakt värt 9.2 miljoner dollar per säsong och som sagt – i hemmamatchen mot New Jersey Devils i natt såg det ut som att hela laget blivit belönat på samma sätt.

Capitals stod för – ännu en – förträfflig insats och vann lätt med 5-2.

– Framförallt var det stor skillnad mot när vi mötte dem i helgen och fick stryk med 5-1. Då såg det ut som att åttio procent av killarna redan hade tagit semester, säger Carl Hagelin på telefon från huvudstaden.

– Nu var alla med och spelade och vi gjorde precis som vi ska. Då är vi bra.

Och lite ”Bäckis”-effekt tillstår landsmannen ändå att det blev. 

— Ja, trots att han nu har så tunga fickor såg han själv lätt och fin ut på isen, fortsätter ”Hagge” med ett skratt.

– Nä, allvarligt, det där kontraktet förtjänade han verkligen. Han är en suverän hockeyspelare och betyder oerhört mycket för det här laget. Både som lagkamrat och kompis gläds jag med honom att fått en förlängning redan nu.

Alex Ovetjkin hade också en formidabel kväll och fullbordade ännu ett hattrick – varmed han pangat in sammanlagt 30 mål i år och nu är den blott andre i historien efter Mike Gartner att ha nått den milstolpen under sina första femton säsonger i ligan.

– Såna här kvällar, när han får chanser och märker att det finns förutsättningar för några mål blir han som en hyena som vittrar blod. Det är fascinerande att se, säger Hagelin.

Som visade lite av samma tendenser själv mot Devils. Han gjorde två – men fick dessvärre det första underkänt för offside i läget innan.

– Det är alltid tråkigt när sånt händer, men killarna sa åt mig att jag var på gång och skulle hänga ett till lite senare och så blev det. Det var ju kul.

Han med nya kontraktet i fickan? Jo, han stod för två assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!