Tvåmålsskytt i målfesten – efter storslagna hyllningarna

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Nyligen spelade Joel Lundqvist sin 1000:e match i Frölundatröjan.

Inför nedsläpp i hans 1003:e match så hyllades han, rejält, i Scandinavium – bland annat av brorsan Henrik.

– Jag är otroligt stolt och glad för din skull. En fantastisk bedrift du gjort, säger New York Rangers-målvakten i ett förinspelat meddelande på arenan.

Brorsan Joel tackade för hyllningarna med att göra två mål i 8–4-segern mot Brynäs.

Han gjorde sin 1000:e match i bortamötet mot Luleå i CHL. När han skulle göra sin 1003:e match, denna gång inför hemmapubliken i Scandinavium, så var det dags att hylla Joel Lundqvist för det anmärkningsvärda och fyrsiffriga matchjubileumet.

Torsdagens SHL-drabbning mellan Frölunda och Brynäs föranleddes av en lång homage till hemmalagets trotjänare och kapten.

Lundqvist, ackompanjerad av sin familj (där sonen Viktor passande nog var utvald till matchens knatte) fick blommor av SHL-sportchefen Johan Hemlin och motståndarlagets Jonathan Sigalet, en silverklubba från förre detta kedjekamraterna Jari Tolsa och Magnus Kahnberg, en tröja med nummer 1000 från Frölunda och en elscooter (?) från lagkamraterna.

Hälsningar i hyllningsvideo

Dessutom fick han beskåda en hyllningsvideo på jumbotronen, där både släkt, kollegor och vänner skickade sina hälsningar till jubilaren.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: C MORE

Bland annat hans bror Henrik Lundqvist.

– Nu står du på isen och har spelat 1000 matcher för klubben som betytt så mycket för både dig och mig. Jag är otroligt stolt och glad för din skull. En fantastisk bedrift du gjort. Njut ikväll, lycka till och ett stort grattis, säger Henrik Lundqvist.

– Wow, det är imponerande. Det är alltid hundra procent och du sätter alltid laget före jaget. Du är helt enkelt en riktigt bra ledare, lagkompis och förebild för alla, säger förre Frölundaprofilen Tomi Kallio.

”Skapade drömmar”

Lundqvist själv? Han minns tillbaka på den första gången han besökte arenan i sitt tacktal.

– Det var 32 år sedan satt jag uppe i en av logerna här och fick se min första hockeymatch live. Och det skapade drömmar. Att en dag får spela för den här klubben i den här arenan, säger Lundqvist och lägger till:

– Verkligheten har blivit så mycket bättre.

Han fick dessutom bli målskytt i sin 1003:e match. Två gånger om.

Lundqvist stod för en fjärdedel av hemmamålproduktionen i segern med 8–4. Det första efter 13.55 kvitterade ett tidigt 1–2-underläge. Det andra fastställde slutresultatet efter en minst sagt målrik tillställning i Scandinavium.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!