Röstade emot: ”Inte rättvist”

Tampas representant kritisk

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Två lag röstade emot NHL:s förslag på hur säsongen ska slutföras.

Carolina Hurricanes och Tampa Bay Lightning.

– Vi tycker inte att det här är rättvist, säger Alex Killorn, lagets representant i förhandlingarna.

I fredags kväll hölls en omröstning där spelarfackets ”Return to play”-kommitté – bestående av 31 representanter, en per klubb – fick rösta för eller emot NHL:s förslag som bygger på att 24 lag någon gång i sommar ska samlas i ett antal utvalda städer och genomföra ett slags specialframtaget Stanley Cup-slutspel.

Minst 18 ja-röster behövdes för grönt ljus, vilket NHL fick.

Nu visar det sig att endast två klubbar röstade emot förslaget: Carolina Hurricanes och Tampa Bay Lightning.

”Inte rättvist”

Tampa är ett av NHL:s allra bästa lag och ses av många som en av de stora favoriterna till Stanley Cup-titeln. I alla fall under normala omständigheter.

Men i det specialframtagna ”coronaformatet” – där ytterligare åtta lag via playoff får delta och där matcherna kommer avgöras i bäst av fem i stället för bäst av sju – kastas förutsättningarna förstås om helt och hållet.

Och det är där skon klämmer för Tampa, menar Alex Killorn, 30, som är klubbens representant i spelarfacket.

Till The Athletic säger han att han haft en tät dialog med sina lagkamrater och att majoriteten av dem är eniga om att NHL:s upplägg är sportsligt orättvist.

– Klart att vi alla i grund och botten vill slutföra säsongen, men vi tycker inte att det är rättvist att lag som förmodligen inte hade nått slutspel under normala omständigheter nu ska få chans i bäst-av-fem-serier, säger Killorn.

”Ingen tävlingsnerv”

De fyra högst placerade i respektive konferenstabell i mars – Boston, Tampa, Washington och Philadelphia i öst; St. Louis, Colorado, Vegas och Dallas i väst – är redan klara för förstarundan (åttondelarna).

De ska ändå möta varandra för att få upp matchtempot inför resten av slutspelet, men Killorn har svårt att se att det ska ge något av värde.

– Jag tror inte det kommer bli någon tävlingsnerv i de matcherna. Samtidigt får de på pappret sämsta lagen kliva direkt in i avgörande matchserier. Då kan de dra fördel av det inför resten av slutspelet, säger Killorn.

Som dock poängterar att han och övriga lagkamrater i Tampa respekterar omröstningens resultat.

Publicerad:

LÄS VIDARE