”Det var pinsamt, men sådant som händer”

Superstjärnans blunder under straffläggningen

avEllinor Åkeson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter 13 mållösa matcher för Toronto slog William Nylander till.

Detta genom att kvittera till 4-4 i nattens drabbning mot Philadelphia.

Men det räckte inte hela vägen, då lagkamraten och superstjärnan John Tavares gick bort sig helt under straffläggningen.

Toronto inledde starkt och svarade för en tvåmålsledning efter bara tolv minuters spel, men Philadelphia kom tillbaka starkt under mittperioden. Detta genom tre raka mål från Travis Konecny, Radko Gudas och Sean Couturier, följt av ytterligare ett signerat Auston Matthews. En svängig match, med andra ord.

Måltorkan över

Nylanders kvittering kom 11.33 in i den sista perioden och var hans sjätte för säsongen. Det var dessutom hans första mål på 13 spelade matcher. Senast han skrevs in i målprotokollet var den 27 februari, då laget mötte Edmonton.

Och Nylander var mycket nöjd med sin insats i matchen.

– Jag tycker att min defensiv definitivt blivit bättre. Jag har tänkt mer och mer på vad jag kan göra för att förbättra den delen av min spel och är medveten om att om du gör ditt jobb bakåt, så kommer chanserna framåt, sa William.

Foto: Matt Slocum / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
William Nylander gjorde mål igen

”Det var pinsamt”

Det räckte dock inte för att ta laget till seger. I straffläggningen slarvade lagkamraten John Tavares, som gjort näst flest mål i NHL efter Alexander Ovetjkin, och tappade pucken och Flyers kunde skrivas till segrare.

Under straffomgångarna är det nämligen inte tillåtet att backa några skär för att återfå pucken, därför fick Tavares kliva av planen utan att ens ha skjutit pucken på mål.

– Det var pinsamt, men sådant som händer. Tråkigt att det kom i en viktig situation som den här bara, sa Tavares efteråt.

Matchen slutade 4–5.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM