Återkomst till Ottawa aktuell för Karlsson?

Publicerad 2019-06-04

Det har pratats om New York, Tampa Bay och till och med en fortsättning i San Jose.

Nu pratas det även om att en comeback till Ottawa ska vara på tapeten för den svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson.

Enligt Dan Brennan på Ottawa Sun ska Karlsson ”hoppas på bra anbud” från Kanada.

Följ ämnen
NHL

Allt tyder på att Erik Karlsson kommer gå ut i NHL:s sommarfönster som en kontraktslös och fri man.

Hans tack-tweet efter San Joses semifinalsförlust i Stanley Cup var lätt att tolka som en indikator på att den svenska backstjärnan inte kommer förlänga sitt avtal med Sharks – och därmed bli en så kallad ”unrestriced free agent”.

Något som innebär att Erik Karlsson kommer att kunna välja och vraka bland potentiella anbud.

Och om man ska tro de senaste uppgifterna i kanadensisk press så är en återkomst till Ottawa inte omöjlig om rätt bud kommer.

Canadiens också i leken

Anledningen ska, enligt Ottawa Sun, bland annat vara att svenskens fru längtar hem för att komma närmare hennes familj som bor i staden.

Innan Karlsson trejdades från Ottawa förra året ska han enligt läckta uppgifter ha erbjudits ett åttaårskontrakt värt över 80 miljoner dollar från Senators. Enligt Dan Brennan hade nödvändigtvis inte ett lika högt bud krävts i dag, både med tanke på familjens önskan att flytta närmare släkten samt Karlssons skadehistorik och ålder, som i sin tur kan göra att vissa intressenter funderar en extra gång innan de spränger budgeten med ett långtidskontraktsbud.

Samtidigt finns också Montreal Canadiens med i leken enligt tidningen. Också det en klubb som ligger geografiskt bra sett till förutsättningarna samt dessutom sannolikt kommer ha plats på lönebudgeten att signa Karlsson.