SHL Svenska hockeyligan

Kritiken: ”Det duger inte som ett topplag”

avMattias Karlsson

ÖREBRO. Serieledning i tisdags efter segern borta mot HV71, tabellfyra på lördagskvällen efter två raka förluster.

Örebro är självkritiskt hur de hanterat den senaste veckan.

– Jag är riktigt besviken, så här får det inte se ut inför fullsatt hemmaarena, säger Mathias Bromé.

Örebro har under hösten varit ett topplag i SHL och i omgångar varit i serieledning för första gången i klubbens historia.

I tisdags vann Örebro borta mot HV71 med 4–1, men i torsdags blev det förlust med 4–1 borta mot Luleå och på lördagskvällen blev det förlust med 5–2 hemma mot Djurgården.

25-årige forwardsstjärnan Mathias Bromé visade som vanligt humör ute på isen och gick och sparkade besviket i luften i spelarkorridoren efter matchen.

– Det är inte bra nog. Vi är inte riktigt där, vi har mycket powerplay och gör inte mål där heller, säger Mathias Bromé.

”Tråkigt för publiken”

Djurgården hade kommandot hela matchen och hade ledningen med 2–0 efter första perioden och 4–1 efter andra perioden.

– Djurgården är bättre än oss, de tävlar hårdare och vinner mer närkamper. De vinner rättvist, säger Mathias Bromé.

Som så många gånger förr var det slutsålt i hemmaarenan den här lördagskvällen, det gör besvikelsen över prestationen och resultatet ännu större enligt honom.

– Det är tråkigt. Det kommer så många hit för att se oss och stötta oss, då måste vi kunna bjuda tillbaka och det här duger inte, säger Mathias Bromé.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

”Bara larv”

Det kraftiga snöfallet i landet gjorde att Örebro hade svårt att komma hem från Luleå under fredagen, flera flighter blev inställda då det inte gick att landa på Arlanda och laget kom hem sent på kvällen.

– Det är bara larv att prata om det – för det är inget som spela någon roll, det ska inte ha något med saken att göra. Alla lag har tuffa scheman, alla reser mycket och det ska inte spela någon roll, det får inte se ut som det gör i dag, säger Mathias Bromé.

”Inte en ursäkt”

Det har varit en tuff vecka med långa resor och matcher mot förväntade topplag, men både Mathias Bromé och huvudcoachen Niklas Eriksson är inne på att Örebro måste kunna hantera det för att vara ett topplag.

– Det kan vara en förklaring, men inte ursäkt – samtidigt är det vad hockey handlar om, att hela tiden kunna ladda om. Ska vi kunna bli ett lag att räkna om på allvar så måste vi kunna hantera den här typen av veckor, om man tittar längre fram mot ett slutspel så är det matcher varannan dag – det är något vi måste bli bättre i så fall. Ska vi bli ett topplag på riktigt och på allvar och blanda oss i toppstriden så måste vi kunna hantera spela match tre i en tät vecka, säger Niklas Eriksson.

– Det finns inget lag som kommer att vinna 52 matcher under en säsong, alla lag får två förluster i rad också och det handlar om hur man agerar efter det. Vi får ta oss en funderare och kolla igenom det, säger Mathias Bromé.

I nästa vecka väntar en Smålandsturné med Växjö borta på torsdag och Oskarshamn borta på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM