Blomberg hattrickhjälte i Västervik skräll

Foto: BILDBYRÅN
Patrik Blomberg

avJonatan Andersson

HOCKEY

Västervik kom till match med hälften så många poäng som gästande Pantern.

Patrick Blomberg kom till match med hälften så många mål som efter slutsignal.

23-åringens hattrick hjälpte Västervik till en 6–3-skräll mot hans gamla klubb.

Västerviks IK var en stor positiv överraskning förra säsongen – men det har gått tyngre i höst. Bara 15 poäng på 16 matcher och näst sist i tabellen inför fredagens möte med Pantern.

Men nu blåser möjligen förändringens vindar på nytt i östra Småland.

I dagarna stod klart att veteranen Conny Strömberg är klar för en comeback i klubben – och idag bröt man en fyra matcher lång förlustsvit.

VIK rivstartade genom att gå upp i en tremålsledning redan efter åtta minuters spel, och kunde sedan hålla serietvåan Pantern på en armlängds avstånd matchen ut.

Inledde målskyttet i andra

Tidigt i andra perioden kom Patrick Blombergs första mål i matchen vilket innebar 4–1.

Pantern reducerade till 4–2 – men bara för att se Blomberg utöka på nytt.

Bortalaget tryckte in ytterligare en reducering till 5–3 innan sista perioden – men väl där kom Blombergs hattrickmål.

Centern kom på vänsterkanten, hade en lagkamrat med sig, men valde att ta avslutet själv – och satte distinkt 6–3 vid bortre stolpen.

Flera säsonger i Pantern

En speciell match för Patrick Blomberg såklart, som tillhörde Pantern i tre säsonger fram till i somras. Förra säsongen – den sista i Pantern – gjorde han 15 poäng (7+8) för klubben.

– Det var lite pirrigt innan men så är det väl att möta sitt gamla lag, säger forwarden efter matchen, som slutade just 6–3 för hemmalaget.

Var det någon i gamla laget som det var extra skönt att sätta dit i kväll?

– Ja det var det... men det håller jag hemligt, haha.

För Västervik som lag innebär segern visserligen inte säker mark i tabellen, men den gör att laget nu bara har två poäng upp till Troja Ljungby på rätt sida strecket.

Vad talar för att idag inte var en tillfällighet, och att ni faktiskt lyfter nu?

– Vi har fått tillbaka folk och har mer energi att ta av nu. Dessutom är vi stabila genom hela matchen idag och har inte samma ”svängningar” som tidigare. Kan vi hålla i det ser det bra ut, säger Blomberg.

I Timrå avfärdade hemmalaget gästande Tingsryd med 3–2. Jonathan Dahlén fortsätter imponera och var inblandad i samtliga mål (två mål och en assist).

I kvällens sista match hemmaslog Björklöven nämnda Troja med 5–2. Björklöven går därmed upp på en tredje plats och skuggar Pantern i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM