Eurosports senaste värvning – ska kommentera hockeyn med ”Foppa”

Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN
Petter Barrling

avFilip Durefelt

HOCKEY

Eurosport har gjort klart med ännu ett namn till sin OS-trupp i Sydkorea.

Petter Barrling ansluter till truppen och kommer att kommentera ishockey tillsammans med experter som Peter Forsberg och Håkan Loob.

– Det känns väldigt inspirerande, säger Barrling.

För första gången kommer Discovery Networks Sweden, med kanaler som Eurosport och Kanal 5, att sända OS när spelen avgörs i Pyeongchang i februari nästa år.

Sedan tidigare har man lockat till sig namn som Anders Södergren, Peter Forsberg, Magdalena Forsberg, Anja Pärson samt reportrarna Camilla Enström och Patrick Ekwall.

Nu har man gjort klart med ännu en värvning.

Petter Barrling, 38, kommer att kommentera ishockey.

– Det känns ju jätteroligt så klart. Jag har ju varit borta ett tag från matchkommenterandet, så jag har ett stort sug efter att kommentera matcher igen. Det ska bli skitkul, säger Barrling till Sportbladet.

Kommenterat fotbolls-VM

Under OS i Pyeongchang får Barrling bland annat arbeta med experter som Peter Forsberg och Håkan Loob.

– Ja, du hör ju själv. Det är tunga experter och väldigt mycket folk överlag som ska dit, och just de här två har jag vuxit upp med.

Petter Barrling jobbar just nu som programledare för P4 Gävleborgs morgonprogram, ett jobb han tar ledigt från under januari och februari.

Tidigare har Barrling jobbat på TV4/C More där han kommenterade fotbollsallsvenskan, Premier League, Serie A, La Liga och SHL. Utöver det har han gjort både fotbolls-VM och EM för Radiosportens räkning.

Vad ser du mest fram emot med att jobba med ett OS?

– Framför allt få uppleva ett OS på plats. Jag kommenterade faktiskt OS-hockeyn för Eurosport redan 2002, men då från en studio i Sundbyberg. Det är en speciell känsla att gå in i en mästerskapsbubbla under några veckor. Man jobbar väldigt hårt och det är påfrestande, men också väldigt inspirerande.

Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden är nöjd med sitt senaste tillskott.

– Petter är en oerhört skicklig kommentator med känsla för både språk och timing. Vi är glada att ha honom med i vårt starka hockeyteam under OS, säger han i ett pressmeddelande.

OS startar den 9 februari medan Tre Kronor spelar sin första match i gruppspelet mot Norge den 15 februari. Senare väntar Finland och Tyskland i gruppen.

Programledare för hockeystudion i Sydkorea är Karin Frick tillsammans med experterna Peter Forsberg, Calle Johansson, Håkan Loob, Kim Martin Hasson och Daniel Rudslätt samt kommentatorerna Tommy Åström och Robin Fomin.

Sammanlagt skickar Eurosport över 120 medarbetare från Sverige, den största OS-satsningen i svensk tv-historia.

ARTIKELN HANDLAR OM