SHL 2017/2018

Uppgifter: Frölunda-stjärnan borta med hjärnskakning

avHenrik Lundgren

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

GÖTEBORG. Förlust och utspelade av HV71. Och dessutom oroväckande uppgifter om en allvarlig hjärnskakning på Sean Bergenheim.

– Det är inget bra. Han är skadad, säger Frölunda-tränaren Roger Rönnberg.

Det var under den första CHL-matchen mot franska GAP den 3 oktober som Sean Bergenheim tvingades utgå. Sedan dess har han inte varit vare sig i spel eller träning utanför isen. Han har tidigare under karriären haft problem med hjärnskakningar, missade bland annat större delen av säsongen 2015/16, och inför matchen mot HV71 skrev hockeybloggen Rakapuckar att Bergenheim återigen drabbats av en sådan.

Ville inte prata om stjärnan

Frölundatränaren Roger Rönnberg ville dock inte bekräfta det efter 1-3-förlusten.

– Det är inget bra, han är skadad.

På vilket sätt?

- Ja, det har jag inte tänkt sitta och prata om här. Utan han är skadad och han undersöks under dagen, och ska på en ny undersökning i morgon. Sen får vi se.

Enligt Rakapuckar har dock Bergenheim redan inlett sin hjärntrappa, den steg för steg-rehabilitering som gör att spelaren, förhoppningsvis, till slut ska vara klar för spel igen.

Det var dock inte bara Bergenheims skada som oroade Rönnberg. Hemmalaget hade stora problem med HV71:s höga press.

– Vi presterar inte bra nog för att vinna i dag. Spelar alldeles för mycket på hälarna, och att spela försvar på hemmaplan tycker jag absolut inte om, säger han.

Besviken på lagets utvisningar

Matt Donovans kvitteringsmål i den andra perioden gav Frölunda visst hopp, men spelmässigt var man aldrig med i matchen.

– Det är bra att vi får såna här matcher, bra för vårt lag att verkligen lära sig vad det är som avgör. Det kommer att bli nyttigt för oss. Vi har massor att ta tag i, inställningen i hur vi tar jobbet och hjälper varandra. Vi är många som står och tvekar. Sen har vi tagit alldeles för många utvisningar om vi ser på hela SHL-säsongen, om vi ska kunna vinna matcher. Det är där det tippar över, och det är den största förbättringsåtgärden vi har, att spela bättre närkampsspel. 

ARTIKELN HANDLAR OM