Lundqvist utbytt: ”Har inga ursäkter”

HOCKEY

NEW YORK. Det är bara några månader sedan William Nylander älskade Henrik Lundqvist så mycket att han fällde honom i en av de mest klassiska jubelscenerna i Tre Kronors historia. 

I natt hjälpte han till att jaga guldkompisen från VM ur kassen i en sjövild match som Toronto ett tag i inledningsperioden ledde med 5-1 och till slut vann med 8-5..

– Första perioden var generande, säger en besviken ”Henke”.

Foto: Tom Szczerbowski / X02835

Det går fort i hockey.
Ena dagen kan spelarna vara inbegripna i guldfirande så extatiskt att de nästan skadar varann av lycka

Nästa är de varandras värsta fiender...

Visserligen gjorde William Nylander inga av de fem mål Henrik Lundqvist släppte in i Air Canada Centre innan han byttes ut, men han var sannerligen med och torpederade ett kollapsande Rangers-försvar och stod för snyggt förarbete till ett av Zack Hymans två mål – och senare också ännu snyggare förarbete till ett på ”Henkes” ersättare Ondrej Pavelec som tillskrevs Leo Komarov. 

– Första perioden var generade, säger Lundqvist till MSG:s tv-kanal.

– Jag har ingen ursäkter, vi hade ingen struktur och jag kom inte upp med de räddningar som krävdes. De är ett jäkligt skickligt lag som ser till att man får betala för sina misstag, i synnerhet i egen zon. Men det visade sig ju sedan att de går att tas med om man bara är lite mer noggrann med detaljerna...

Babcock: ”Kul men korkat”

Ja, förbluffande nog lyckades gästerna från Manhattan faktiskt komma tillbaka och hade vid mittperiodens slut  5-5 i protokollet, efter mål av bland andra Mika Zibanejad – sammanlagt uppe i tre fullträffar på två matcher nu. 

Men i tredje svängde det igen och Leafs vann till slut med knäppa siffrorna 8-5.

– Vi ”freewheelar” lite just nu. Det är rätt kul. Men korkat. Vi ska rätta till det där, grymtar coachen Mike Babcock.

Henrik Lundqvist och Rangers får en snabb chans till revansch hemma på Madison Square Garden kommande natt, mot Montreal – som emellertid också vill studsa tillbaka efter sin 1-6-smäll mot Washington.

Det borde kort sagt bli en intressant match.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM