Erik Karlsson magiska höst – fyra nya poäng i natt

Publicerad 2022-11-18

NEW YORK. Erik Karlsson magiska höst fortsätter.

Han stod för fyra nya poäng i natt – ett mål och tre assist – och är nu helt sensationellt tvåa i poängligan bakom blott Connor McDavid.

– Jag vet inte riktigt vad som hänt, men jag har hittat lite feeling igen och är glad i livet, säger den småländske stjärnan till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Nä, Sharks lyckades inte följa upp de tre raka bortasegrarna med ny vinst mot Detroit hemma i San Jose i natt. Det såg lovande ut när Erik Karlsson i mitten av tredje perioden gjorde sitt elfte mål för säsongen och kvitterade till 4-4.

Men sedan klappade de ihop en smula, varmed gästerna kunde göra tre raka mål – inklusive två i tom kasse.

PLUS: Leifby: Börje i hjärtat på varenda svensk

– Ja, det var jäkligt synd att vi inte kunde hålla i. Vi begick för många misstag, säger Erik Karlsson på telefon efter slutsignalen.

Det jublades dock i Sharktank i alla fall. För just Erik. Innan det där målet hade han nämligen assisterat till hemmalagets övriga tre kassar också – bland annat genom att som en annan cirkusartist slå pucken bakom ryggen, mellan sina egna ben, vid Kevin Labancs 1-0-mål.

Andraplats i poängligan

Det betyder att den småländske backstjärnan nu är uppe i sammanlagt 28 poäng – och delar andraplatsen i poängligan med Leon Draisaitl. Framför sig, på 32, har han bara Connor McDavid. Och igen, Erik är alltså back…

– Jaså? Synd det inte är omgång 79 nu då, haha. Men tja, jag vet inte riktigt vad som hänt, men jag har hittat lite feeling igen och är glad i livet, fortsätter han.

– Alla utgick ju från att jag var död, så det är skönt att visa att jag faktiskt lever. Jag minns att man brukade komma in i sin ”prime” när man var 32 år, jag vet inte hur det blivit, he he.

Trejdrykten trots storspelet

I och med braksuccén har andra klubbar, såna med ambitioner om att vinna Stanley Cup, fått upp ögonen för ”EK65” på nytt och det surras dagligen om att olika general managers undersöker möjligheterna att få till en trejd – trots svenskens maffiga kontrakt.

Men det är inget han själv lägger någon vikt vid.

– Nä, det där tänker jag inte alls på. Det är inget jag kan kontrollera i alla fall. Jag bara kör på, sedan får vi se. Vem vet något om framtiden?

Nej, vem gör det? Ingen hade exempelvis en aning om att 2017 års Erik Karlsson skulle återuppstå den här hösten...

Jonathan Berggren hade en assist för Red Wings i nattens match.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Följ ämnen i artikeln