Zibanejads familj drabbad av Trumps inreseförbud

Foto: IBL/Alloverpress
HOCKEY

President Donald Trumps beslut att stänga ute medborgare från sju muslimska länder påverkar många människor.

Däribland NHL-spelaren Mika Zibanejads familj.

– Just nu suger det, säger 23-åringen till Daily News.

För några dagar sedan undertecknade USA:s president Donald Trump en order om inreseförbud till USA. Det riktade sig till medborgare från sju muslimska länder.

Trumps beslut har väckt starka reaktioner från hela världen.

”Inte varit enkelt”

Presidentens agerande påverkar New York Rangers Mika Zibanejad. Hockeyspelarens far, som är född i Iran, har ett ”green card” och bor i USA. Men Zibanejad har en farmor, fastrar och kusiner som bor i Iran.

– Det har inte varit enkelt för dem att komma hit. Och det här gör det absolut inte enklare, eller över huvud taget möjligt, säger Zibanejad till Daily News.

– Det är svårt att kommentera det där. Jag vill inte gå in djupare på det. De är väldigt framåt och tycker att de har gett klara besked, men jag tycker att det är väldigt förvirrande, jag vet inte vad som gäller.

”Det suger”

Zibanejad, som endast har ett svenskt medborgarskap, har sett sina kusiner vid två tillfällen.

– Det är synd att det har varit så svårt att hitta sätt att få träffa dem, ett sätt som är enkelt för båda parter. Att bo och leva här just nu gör det självklart inte enklare. Det suger. Men jag kan inte prata mer om hur saker och ting är. Just nu suger det. När det har gått lite mer tid, och vi vet hur det kommer att bli, är det lättare att kommentera situationen.

Zibanejad flyttade till New York Rangers i somras. Innan dess hade han spelat fem säsonger för Ottawa Senators. Han kom till Ottawa från Djurgårdens IF.