SHL-veteranen siktar på att göra en Jagr

Niklas Persson vill förlänga: Vore häftigt att spela som 40-åring

Foto: TT
HOCKEY

Äldst i SHL bland forwards.

Nu siktar Niklas Persson, 38 år i mars, på att göra en Jagr.

– Det vore oerhört häftigt att spela hockey som 40-åring.

I tisdags avgjorde Linköpings forward Niklas Persson matchen mot Leksand.

Han har en lång karriär bakom sig, hela elva säsonger i Leksand och gör nu sin femte säsong i Linköping.

Lägg därtill flera säsonger i KHL och högsta serien i Schweiz så fattar ni att det är en rutinerad herre, ja, faktiskt den äldsta forwarden i SHL.

Är det slut nu?

– Nej, jag siktar på att fortsätta spela. Har närmat mig Linköping och sagt att jag vill förlänga. Familjen är numera rotad i Linköping och jag trivs bra i klubben, säger Niklas Persson.

”Det bästa som finns”

Kontraktet går ut. Men Persson håller fortfarande, både som ledare i omklädningsrummet och på isen. Poängsnittet är goda 0.5 per match.

– Jag tycker fortfarande att ishockey är det bästa som finns och kroppen är helt ok fortfarande. Om inte Linköping är ett alternativ är jag öppen för att testa utomlands igen, säger Persson.

Jaromir Jagr fyller 45 år och producerar fortfarande i världens bästa liga.

”Det ska ju inte gå”

Tjecken är givetvis unik i hockeyvärlden att klara av att spela hockey på den nivå som han gör när hastigheten och skickligheten på isen stegrats, och utvecklats, enormt senaste åren.

– Jagr är en jätteskicklig hockeyspelare. Men det skulle vara kul att spela efter man är 40 år. Men det där är lite beroende vilken dag det är. Klart man känner av nästan 20 år som seniorspelare, säger Niklas Persson.

Han ställer sig in i hyllningskören till Floridas superveteran.

– Det han gör ska ju inte gå. Han har ju fått varit hyfsat hel i karriären och sen tror jag han kan sin kropp utan och innan och tränar där efter.