”Bäckis” hetast i NHL – nådde 700 poäng

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Nicklas Bäckström är hetast i hela NHL.

Han har producerat mer poäng än alla andra sedan nyår och när han med ytterligare ett mål och två assist i natt nådde milstolpen 700 poäng smög han också upp i delad ledning i skytteligan.

– Det har känts bra och jag kan inte säga annat än att det är väldigt roligt just nu, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 6–4-segern mot Anaheim.

Foto: REX/SHUTTERSTOCK

Washington Capitals fortsätter slå världen med häpnad kväll efter kväll – och det gör Nicklas Bäckström också.

Mot Anaheim i natt gjorde serieledarna minst fem mål för elfte hemmamatchen i rad och samtidigt noterades ”Bäckis” för flertaliga poäng för sjunde gången i rad.

Men inte nog med det:

Han nådde  milstolpen 700 poäng – och gick samtidigt upp jämsides med självaste Sidney Crosby i toppen av poängligan (senare under natten passerade Connor McDavid bägge med en assist i Edmontons förlustmatch mot Chicago).

Det blir så när man producerar mer än någon annan under en och en halv månads tid...

”Är roligt just nu”

– Jaså, kom jag upp så högt i poängligan? Ja, det har känts bra på slutet och jag kan inte säga annat än att det är roligt just nu, säger han när vi når honom efter slutsignalen i Verizon Center.

– Det är många faktorer som spelar in, men framförallt beror det på att laget spelar så bra. Allting fungerar. Powerplay, penalty kill, målvaktsspelet...det mestaflyter på för oss. 

Och karriärens 700:e poäng, vad säger du om den?

– Att nå sådana milstolpar är förstås alltid kul. Det är ett kvitto på att man fått vara med ett tag och haft väldigt bra medspelare hela tiden, menar den 29-årige gästriken.

Matchen mot Anaheim såg ut vara avgjord när Daniel Winnik gjorde 4–1 i mitten av andra perioden, men faktum är att gästerna kom tillbaka och hann  ikapp i tredje – innan hemmalaget avgjorde med ett ryck två och en halv minut före slutsignalen.

Åker till Bahamas

– Vi släppte in dem i matchen och det var väl lite onödigt, men jag tycker det var starkt att vi kunde slå tillbaka en gång till, säger ”Bäckis”. 

Marcus Johansson satte spiken-i-kistan-pucken i tom kasse – och bokfördes därmed för sitt nittonde mål för säsongen, näst mest av alla svenskar. 

Nu väntar den så kallade ”bye-week” som alla lag i enlighet med senaste kollektivavtalet har rätt till – och den tänker poängkung Bäckström verkligen ta vara på.

– Ja, vi är några stycken i laget som åker till Bahamas med våra familjer. Det ska bli riktigt skönt att få ta det lugnt och koppla av ett tag, förklarar han.

Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg gjorde varsitt mål för Anaheim och den senare stod också för en assist.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!