Gozzi lämnade båset – då vinner AIK

Foto: TT
HOCKEY

Sportchefen Anders Gozzi har valt att lämna båset.

Då har AIK plötsligt radat upp två raka segrar.

– Jag har så mycket annat just nu, säger Gozzi efter 4–1 mot Södertälje.

Det har varit berg-och-dalbana på isen den här säsongen.

Men även i AIK-båset.

Det började med att Patrik Klüft, assisterande tränaren, fick lämna a-laget efter bara en dryg månad in på säsongen. I stället tog sportchefen Anders Gozzi klivet ner i båset och agerade assisterande tränare till Roger Melin under matcherna, en lösning som varit väldigt framgångsrik de senaste åren.

Nu har Gozzi lämnat båset igen.

Då har AIK plötsligt radat upp två raka segrar – vilket bara hänt två gånger tidigare under säsongen hittills.

– Jag har så mycket annat just nu, jag känner mig bara stressad om jag ska stå i båset. In och ut, det går inte. Det är inte optimalt att vara både assisterande tränare och sportchef, förklarar Gozzi sitt beslut.

– Alla är med på det och det känns bra. Jag måste tänka framåt till nästa säsong och då är det svårt att leva med laget varje dag också, fortsätter han.

Avgjorde i andra perioden

I ödesmatchen mot Södertälje tog AIK ledningen knappt 15 minuter in i den första perioden när Michael Lindqvist pricksköt in pucken från slottet.

I mittperioden utökade Anders Eriksson på ett slumpartat sätt.

Han skickade in en hög puck ur dålig vinkel och den träffade Södertäljemålvakten Alexander Sahlins axel och in i mål.

3–0 kom kort senare när Joakim Thelin hittade nättaket med ett hårt avslut.

Game over.

Ett blekt Södertälje, fastnaglat på jumboplatsen och på väg mot kval nedåt, lyckades aldrig skaka liv i matchen igen även om Måns Lindbäck reducerade innan den andra periodpausen.

”Spelet finns där”

Med sju minuter kvar att spela punkterade i stället Christian Sandberg tillställningen när han fastställde slutresultatet 4–1 i AIK:s enda powerplay i matchen.

– Jag hoppas att vi har hittat tillbaka nu. Spelet finns där, det gör ju det. Det gäller bara att våga spela, säger Gozzi.

– Jag tror att förlusten mot Västervik var en tankeställare. Att vi inte kan tycka synd om oss själva längre, att nu är det bara att köra.

ARTIKELN HANDLAR OM