AIK vill ha tillbaka sin ratade målvakt

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Robin Rahm.
HOCKEY

Robin Rahm dumpades av AIK tidigare under säsongen.

Nu kan Sportbladet avslöja helomvändningen – klubben vill ha tillbaka honom igen.

– De hörde av sig nyligen, bekräftar målvakten.

AIK har haft en minst sagt turbulent säsong.

Fjolårets succé, serieseger och nära SHL-avancemang, har följts upp med en fiaskosäsong där laget i princip hela säsongen legat i botten av hockeyallsvenskan.

Med endast tolv matcher kvar riskerar AIK att missa playoff och säsongen skulle vara över.

I takt med de svaga resultaten har klubben både värvat och lånat in hela nio spelare och, dessutom, dumpat målvakten Robin Rahm.

Rahm hann bara göra åtta matcher från start innan AIK valde att låna ut honom till danska Sönderjyske.

Blev inte förvånad

För drygt en vecka sedan gick låneavtalet ut, AIK börjar betala hans lön igen och då kan Sportbladet avslöja klubbens helomvändning:

De vill ha tillbaka Rahm i laget.

– Det stämmer, de hörde av sig nyligen, säger målvakten och berättar hur han reagerade när AIK ringde:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag skrattade till lite, men jag är samtidigt inte så jätteförvånad. Tidigare var jag inte önskvärd, men jag är fortfarande samma målvakt som jag var då.

Ingen av AIK:s nuvarande målvakter, Gasper Kroselj eller Linus Lundin, har lyckats komma över 90-strecket i räddningsprocent.

Ett svagt facit som ger en 15:e respektive 20:e plats i hockeyallsvenskans målvaktsliga.

”Inte alternativ ett”

Rahm är osäker om han vill återvända till AIK.

– Jag har inte sagt något ännu, men det är ju inte alternativ ett. Det finns intresse från utlandet också, särskilt i Danmark eftersom det gick väldigt bra för mig där.

– Vi får se vad som händer. Jag måste smälta det här först, fortsätter han.

AIK-sportchefen Anders Gozzi berättar att frågan ställdes till Rahm, som fortfarande har kontrakt med AIK, samtidigt som Gasper Kroselj blev skadad, men säger att slovenen troligtvis snart är tillbaka i spel.

– Tanken var att han (Rahm) skulle fortsätta i Danmark. Men så blev det inte. Och här står vi nu. Jag ställde frågan till Rahms agent, men har inte fått något svar, säger Gozzi och ger sin syn på klubbens målvaktssituation:

– Linus (Lundin) har jobbat sig in i spelet och gjort det bättre och bättre. Han går enligt planen. Gasper började bra, men har tyvärr varit svajig. Men det går ju ihop med försvarsspelet också.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK