Djurgården vann efter den galna statistiken

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå vann skottstatistiken med 17–2 i tredje perioden.

Det var en av de värsta anstormningarna vi har sett i SHL.

Ändå kunde Djurgården avgöra till seger med 3–2 i förlängningen.

Djurgården gjorde 2–0 i första perioden och höll ställningen stabilt över andra perioden.

I den avslutande perioden var det ett vilt åkande Skellefteå som i hög fart gång efter gång sköljde över motståndet.

Det hann gå upp till 0–16 i skott innan Djurgården drygt tre minuter från slutet fick till sitt första avslut och till slut stannade skotten på 2–17 i tredje perioden.

Darren Nowick reducerade och Niclas Burström kvitterade för Skellefteå under överkörningen.

I förlängningen var det ändå Jacob Josefson som gjorde segermålet till 3–2 för Djurgården.

– Vi blev väldigt ”shaky” i sista perioden, det blev bara Skellefteå. Det var bara kämpa och huvudet under armen för vår del och ganska dåligt kämpande och inte så organiserat, det kändes som Skellefteå kunde gjort tre-fyra mål, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson.

”Basse” visade vägen

Till slut blev det en resultatmässig revansch för Djurgården efter bottennappet mot Färjestad för två dagar sedan.

Sebastian Strandberg var den som i inledningen visade vägen för Djurgården genom förarbetet till det första målet och göra det andra målet själv.

– Vi var utskåpade i 60 minuter i lördags, det var bara att glömma och vända tillbaka. I den här matchen satt det lite i huvudet att vi tappat några tredjeperioder i inledningen av säsongen, det låste sig och vi backade hem i panik, säger ”Basse”.

Den 28-årige centern från Visingsö leder den interna poängligan i Djurgården med elva poäng (fem mål och sex assist) på lika många matcher.

Han har gjort de elva poängen på de åtta senaste matcherna han har spelat, då blev det ändå uppenbarligen noll poäng i 5–0-förlusten senast.

”Djurisk kraft”

19-årige forwarden Albin Grewe gjorde sitt första mål för säsongen och sitt andra mål i SHL totalt, han fick chansen på bekostnad av bänkade Dominik Bokk.

– Jag gillar Albin Grewe, han är en djurisk kraft som gör skillnad och spelar med ”bite”. Det fanns många som kunde bli åsidosatta efter matchen i Karlstad, säger Robert Ohlsson.

Mantas Armalis fick sin första seger för säsongen i sin femte match från start i målet, den 28-årige målvakten fick svettas ordentligt när han mötte sina tidigare lagkamrater.

– Vi blev alldeles för defensiva, så det är en bitter eftersmak. Vi gjorde allt som vi inte skulle, vi kunde stå upp bättre. Jag känner ju i stort sett alla i Skellefteå, de har varit min familj så det är klart att det kändes speciellt att möta dem, säger Mantas Armalis.

Får förstärkning

Under nästa vecka ska den 32-årige högerskjutande Rhett Rakhshani från Kalifornien anlända till Djurgården, det blir nionde SHL-säsongen i rad i den sjätte klubben (HV71, Växjö, Linköping, Malmö, Frölunda, Djurgården).

– Det är en jättebra spelare och grym ”locker room-player”, en av de bästa som har funnits i ett omklädningsrum av allt jag har hört av alla dem han har spelat med och blivit coachad av. Han är också en toppspelare i ligan, en grym hantverkare och en väldigt bra slutspelslirare, säger Robert Ohlsson.

Scouterna synade Eklund

I matchen var det William Eklund som imponerade allra mest i de två första perioderna med sin skridskoåkning, klubbteknik och fysik i närkamperna.

Varje gång som den 18-årige forwarden var inne på isen hände det saker och blev farligt framåt.

På läktaren på Hovet fanns hela 14 NHL-scouter, Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv och Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén.

På torsdag så möts de båda lagen igen i Västerbotten.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!