Ishockey

Forwardstalangen kan lämna SHL-klubben

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

Noel Gunler, 19, är inte nöjd med situationen i Luleå. 

Enligt Sportbladets uppgifter vill forwardstalangen lämna klubben för att få mer speltid.

– Vi har haft en liten diskussion med honom. Han vill ha mer istid än han har fått, säger Luleås sportchef Ulf Engman.

– Han kommer inte spela kvar i Luleå som det ser ut, säger Gunlers agent Martin Nilsson.

SHL har just nu uppehåll för landslagssamlingar. Juniorkronorna befinner sig i Malmö för tre möten med Finland, de enda egentliga förberedelserna inför JVM som för svensk del inleds den 26 december. 

En av spelaren som kämpar om en plats i JVM-truppen är Luleåforwarden Noel Gunler. Den skicklige forwarden petades högst oväntat från Småkronornas VM-trupp 2019, ett lag som senare vann guld. 

Han petades också från Tomas Monténs trupp till junior-VM för ett år sedan, ett beslut som många ifrågasatte. Noel Gunler bedöms som en av Sveriges största forwardstalanger. I somras draftades han i andra rundan av Carolina.

Även i Luleå har det varit knapert med istid under hösten, Gunler har snittat runt sju minuter och inte fått någon speltid alls i sin specialitet powerplay. På tio matcher har den högerfattade forwarden svarat för tre poäng (2+1).

Enligt Sportbladets uppgifter är inte Gunler nöjd med situationen i Luleå. Han har via sin agent undersökt möjligheterna att lämna klubben för att få mer speltid och en bättre chans att slå sig in i JVM-truppen.

– Vi har kommit fram till att det bästa är att titta på en lösning i en annan klubb. När det är klart är inte helt hundra, men som det ser ut kommer han inte speal kvar i Luleå. Vi har haft en jättebra diskussion med Luleå och de har förståelse för situationen, säger Martin Nilsson.

Noel Gunler.

Utesluter inte en utlåning

Att Gunler är på väg bort är uppgifter som Ulf Engman bekräftar:

– Vi har haft en liten diskussion med honom. Vi har inte kunnat erbjuda någon powerplay-roll och inte speciellt många minuter i fem mot fem heller. Han vill ha mer istid än han har fått men vi har sagt att vill vänta och se lite.

– Vi vill se hur det utvecklar sig med istid framöver och vi vill helst att alla ska utvecklas hos oss, men det är som sagt inte omöjligt att han blir utlånad, säger Engman

Kan det ske något redan under uppehållet?

– Det är inget högaktuellt just nu, men det går inte att svara på. Det kan gå fort i den här branschen, säger Engman.

Tidningen NSD gick ut med uppgifterna om att fyra SHL-klubbar visat intresse för Gunler – och att Brynäs ska var det hetaste alternativet.

– Det är SHL i första hand som gäller och vi för en dialog med några stycken, säger Martin Nilsson.

Under torsdagen bekräftade Luleå att Gunler kommer lånas ut.

– Vi hade gärna sett att Noel hade stannat kvar och utvecklats tillsammans med oss i Luleå Hockey. Men han har haft ett önskemål om att komma åt mer speltid och en större roll i laget, vilket vi av konkurrensskäl inte har kunnat erbjuda honom i det här läget. Han har då begärt att få lånas ut till en annan förening, vilket vi har beviljat honom, säger General Manager Stefan Persson till klubbens hemsida.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

”Lika kontrollerat som när Tegnell handlar sågkedjeolja”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Juniorkronorna

Luleå HF