Värsta förlusten i klubbens historia

”Har inget svar på hur det här kunde hända”

NEW YORK. Sicken chockerande kontrast….

För två dygn sedan lyckades de krossa Colorado med 8-3 – och i St. Louis natt åkte Minnesota Wild själva på värsta förlusten i klubbens historia.

Resultat: 9-1.

– Jag har inget svar på hur det här kunde hända. Vi var bara dåliga, säger coachen Dean Evason.

Det är antagligen åtskilliga som vaknar idag och tror de ser fel när de kollar nattens NHL-resultat.

Minnesota Wild har ju varit en av säsongens stora positiva överraskningar och sopade som sagt banan med fantastiska Colorado så sent som häromnatten.

Men nej – uppgifterna är korrekta .

”Har inget svar”

Bara två dygn efter den triumfen fick Kevin Fiala & co stryk med 9–1. Av St. Louis. Det är värsta förlusten sedan klubben klev in i ligan 2000.

– Jag har inget svar på hur det här kunde hända. Vi var bara dåliga, säger coachen Dean Evason med en klentrogen blick på presskonferensen efteråt.

– Och det var inte bara en sak som inte fungerade. Vi läste situationerna dåligt, vi var inte fysiska, vi var inte där mentalt. Men vi behöver inget säga till spelarna. De vet ändå. Och vi har ny match redan kommande natt, så detta är bara att glömma.

För Blues, som nyss svettades med en sju matcher lång förlustsvit, handlade det tvärtom den kanske bästa kvällen för säsongen. Allt fungerade, inte minst för stjärncentern Ryan O’Reilly. Han fullbordade ett hattrick.

St. Louis körde över Minnesota
St. Louis körde över Minnesota
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!