Svenska Spel storsatsar på damhockeyn: ”En game-changer”

”Ett av de största avtal vi någonsin skrivit”

Svenska Spel blir ny huvudsponsor för SHL, SDHL och hockeyallsvenskan.

Parterna har kommit överens om ett femårskontrakt – där framför allt svensk damhockey prioriteras.

– Det är den största satsningen någonsin på damhockey, säger Svenska Spels vd Patrik Hofbauer till Sportbladet.

Svenska Spel blir återigen partner med SHL och hockeyallsvenskan. Denna gång får ligorna även sällskap av SDHL i vad Hofbauer beskriver som en historisk satsning på svensk damhockey.

– Vi upplever ett otroligt stort engagemang från alla parter och är glada över att kunna ta ett samlat grepp över de tre största ligorna i svensk hockey. Det är en väldigt stor satsning där alla inblandade parter varit överens om att högst prioritet ligger på damhockeyn.

Hur mycket pengar det rör sig om vill varken Svenska Spel eller SDHL gå in på.

– Det är ett stort belopp, ett av de största avtal vi någonsin skrivit, säger Hofbauer.

Hyllas som en ”game-changer”

Enligt Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, ska det röra sig om ett miljonbelopp, men hon vill inte gå in på hur stor andel av pengarna som går till damhockeyn.

– Det är en historisk satsning vilket också innebär att vi genom det här avtalet säkrar ligan ekonomiskt och kan fortsätta ta steg framåt och växa, skriver hon i ett sms till Sportbladet.

Pengarna kommer bland annat att användas till att utbilda och certifiera fler tränare, samt att skapa en elitförberedande juniorserie även inom damhockeyn.

Johan Stark, generalsekreterare på svenska ishockeyförbundet, hyllar avtalet på Twitter och kallar det för en ”game-changer”.

– Det har han rätt i. SDHL har aldrig tidigare skrivit ett avtal värt så mycket pengar. Det är en historisk satsning på svensk damhockey. Det här visar att det finns ett marknadsvärde på svensk damhockey och Svenska Damhockeyligan och nu gäller det för oss att ta vara på det här för att fortsätta utveckla damhockeyn och växa som liga, skriver Lindeberg.

Avtalet sträcker sig från 1 juli år fram till 30 juni 2026.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!