Jättetapp för Brynäs – backar med 23 miljoner

Brynäs backar med 23 miljoner kronor enligt årets bokslut.

Men klubben visar samtidigt upp en uppskrivning av arenavärdet som räddar positivt kapital.

– Vi har gjort en extern värdering av arenan, säger Per Johansson, ekonomichef i Brynäs IF.

Trots ett statligt stöd på 14 miljoner kronor, samt nedskärning av tretton anställda gick Brynäs säsong ändå med minus. Redovisningen visade att hela koncernen backar med 23 miljoner kronor.

– Jag kan inte säga exakt men vi har haft en prognos som varit runt den här siffran, så det kommer inte som en chock, säger Per Johansson.

Coronapandemin forsätter att sätta prägel på klubblagens ekonomi. Det är framförallt bristen på intäkter från matcher och restaurang som bidragit till den negativa redovisningen. Totalt minskade de intäkterna med 40 miljoner kronor.

– Det har varit en tuff säsong på grund av corona och att vi inte kunnat ha någon publik i arenan eller i restaurangen, säger han.

Andra SHL-klubbar har klarat sig bättre, vad beror ert resultat mer exakt på?

– Jag kan bara tala för oss men mycket personalförändringar och att vi äger vår arena, den står och tickar pengar utan att publik eller andra event kan nyttja den.

35 miljoner i eget kapital

Trots det kommer Brynäs ändå gå in i säsongen 2021/22 med ett eget positivt kapital på 35 miljoner kronor. Detta tack vare att det gjorts en uppskrivning på deras hemmaarena på 43 miljoner kronor.

– Vi har gjort en extern värdering av arenan som har ökat det egna kapitalet, avslutar Per Johansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!