Kritiserar lagkamraten efter tappet

Linköping tappade i krismötet med Brynäs.

Då sågar Jonas Junland sin egen lagkamrat.

– Nu får det fan vara nog, säger Linköpings lagkapten.

Hemma mot Brynäs skaffade sig Linköping 2–0-ledning via två mål av backen Max Lindroth. Men under den andra perioden kom gästerna både ikapp och förbi.

Tabelljumbon Brynäs fullbordade vändningen 23 sekunder före periodsignalen i powerplay. Arvid Costmar satt i utvisningsbåset för tripping, och Nicklas Danielsson utnyttjade det numerära överläget och tryckte in 3–2 till Brynäs.

Nästjumbons lagkapten Jonas Junland riktade hårt kritik mot 19-årige lagkamraten i sista periodpausen.

”Måste lära mig”

– Nu har vi släppt in tre mål igen, och nu får det fan vara nog. Det är bara att kolla sista utvisningen, den är horribel. Jag menar – han slår efter en puck som han har tappat, fan. Börja åk grillor, backchecka och vinn tillbaka den. Man ska spela för sina lagkamrater och se till att vi hamnar i bra lägen, i stället för att de får ett powerplay och gör mål. Det är ju sådana detaljer som avgör, säger Jonas Junland till C More.

Costmar själv håller med sin lagkapten.

– Det är en jättekorkad utvisning, så jag har full förståelse, säger Arvid Costmar till Sportbladet.

Var han arg i periodpausen?

– Ja, vi pratade lite. Men jag måste ju lära mig, så det är inga konstigheter.

Linköping släppte sedan in ett mål till, Daniel Mannberg fastställde slutresultatet 4–2 till Brynäs när LHC hade plockat ut målvakten Niklas Lundström.

– Jag tycker ändå att vi gör en bra match. Vi gör en bra förstaperiod och följer matchplanen. Det är oflyt att vi inte lyckas vinna, säger Costmar.

Linköping har nu förlorat båda sina matcher sedan tränartrion Daniel Eriksson, Johan Åkerman och Niclas Hävelid tog över efter avskedade Bert Robertsson. Totalt har klubben sju raka förluster och ligger näst sist i SHL.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!